Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Izabela Aivăncesei

11 Martie 2015
Vizualizari: 1365
Comentează add

Sindicaliştii din transporturi feroviare protestează la sediul Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi că nu pot încheia contracte colective de muncă.

Sindicaliştii din transporturi feroviare - protest la Ministerul Finanţelor

izabela-aivancesei

Foto: Arhivă.

Sindicaliştii din transporturi feroviare protestează la sediul Ministerului Finanţelor Publice, nemulţumiţi de faptul că se află în imposibilitatea încheierii contractelor colective de muncă, de reducerea nejustificată a numărului de trenuri de călători, precum şi de închiderea unor secţii de circulaţie din cauza reducerii subvenţiei la CFR călători.

Printre revendicări se mai numără acordarea coeficientului de inflaţie la salarii prin negocieri colective ce arrată că în sistemul feroviar nu au fost  creşteri salariale de peste şase ani, menţinerea artificială a accizei la combustibilul utilizat pentru transportul feroviar şi lipsa investiţiilor pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi echipamente de protecţie. 

Pichetarea celor aproximativ două sute de sindicalişti CFR  va avea loc astăzi şi mâine, nerezolvarea sesizărilor va determina declanşarea grevei generale în sistem la începutul lunii aprilie. Întrebaţi în legătură cu acţiunea de protest de la sediul lor, reprezentanţii Ministerului de Finanţe nu au dorit să comenteze.


Etichete sindicaliştitransporturi feroviareMinisterul FinanţelorsalariiContractul colectiv de muncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live