Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Octombrie 2014
Vizualizari: 936
Comentează add

Peşedintele Sanitas a spus că "pentru prima dată angajaţii din domeniu au ajuns la o înţelegere cu executivul şi că majoritatea problemelor reclamate în sistem s-ar putea rezolva".

Sindicaliștii din sănătate "au ajuns la un acord cu guvernul"

radiojurnal

Foto: Arhivă/Adriana Turea.

Sindicaliştii din sănătate au încheiat cu puţin timp negocierile purtate la guvern cu premierul Victor Ponta şi ministrul muncii Rovana Plumb.

Peşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunţat în această seară că pentru prima dată angajaţii din domeniu au ajuns la o înţelegere cu executivul şi că majoritatea problemelor reclamate în sistem şi-ar putea găsi o soluţie.

"Lucruri importante pe care noi le-am cerut au fost aduse la zi şi se pare că vor fi rezolvate 90%. Sistemul este asigurat până la sfârşitul anului cu plata salariilor integrale. Avem o creştere de 100 de lei brut pentru fiecare lucrător din sănătate.

"Avem, în sfârşit, un punct comun cu premierul şi cu doamna ministru Rovana Plumb referitor la contractul de muncă şi la extinderea acestuia, că se împlineste un an. Şi, nu în ultimul rând, deblocarea de posturi, aproximativ 4.000 de posturi, să asiguăm necesarul pentru îngrijirea pacienţilor aşa cum trebuie", a declarat președintele Sanitas.


Etichete sindicaliștinegocieriSanitasguvernVictor PontaRovana PlumbLeonard Bărăscusalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live