Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

8 Octombrie 2010
Vizualizari: 1540
Comentează add

Angajaţii din penitenciare afirmă că Administraţia Penitenciarelor i-a împiedicat să participe la pichetările de vineri, prin programarea unui exerciţiu de alarmare.

Sindicaliştii din penitenciare susţin că au fost sabotaţi

ramona-alexandrescu

Sindicaliştii din penitenciare susţin că au fost sabotaţi.  Foto: Agerpres

Sindicaliştii din penitenciare şi-au arătat nemulţumirea că nu au putut participa la pichetări şi au acuzat Administraţia că a făcut-o special, pentru ca angajaţii să nu poată participa la proteste, prin programarea un exerciţiu de alarmare.

Administraţia Penitenciarelor a respins acuzaţia şi a motivat exerciţiul prin numărul crescut de evadări sau tentative de evadări din ultima perioadă.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a precizat că, din cauza unei alarme date în toate penitenciarele din ţară, angajaţii din sistemul penitenciar au ajuns în număr foarte mic la pichet.

"Alarma nu a fost dată întâmplător"

Liderul sindical Sorin Dumitraşcu susţine că alarma nu a fost dată întâmplător.

"O asemenea alarmă nu s-a mai întâmplat vreodată, după ştiinţa mea. Dimineaţă, directorul general nu ştia pentru ce a dat alarma. Motivul oficial sau cel pe care l-a prezentat dânsul este acela că se urmăreşte informarea personalului cu privire la unele evenimente negative. Pentru asta nu este nevoie să dai alarmă" a mai spus Sorin Dumitraşcu.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Johanna Popescu, a precizat că nota internă, prin care s-a dat această dispoziţie, a fost aprobată în data de 6.10.2010, instituţia fiind informată oficial de către reprezentanţii organizaţilor sindicale în data de 7.10.2010.  

"Exerciţiul de alarmare a fost ca urmare a faptului că în întreg sistemul penitenciar, în ultima perioadă de timp, s-au înmulţit destul de mult evenimentele negative. Exerciţiul nu a vizat sub nicio formă acţiunea colegilor din sindicat", a declarat aceasta. 

Exerciţiul de alarmare de vineri a început la ora 5:30 şi a constat în antrenarea personalului prin crearea de două situaţii ipotetice, respectiv evadare din interiorul locului de deţinere şi incendiu, precum şi efectuarea unei percheziţii generale parţiale.

Activitatea s-a desfăşurat în condiţii corespunzătoare, directorii unităţilor penitenciare primind dispoziţia în scris ca întregul exerciţiu de alarmare să fie finalizat în cursul acestei dimineţi, până cel târziu la ora 10:00. 

Sindicaliştii spun că pichete ca cel de vineri vor fi organizate şi în ţară şi că vor viza şi locuinţele parlamentarilor.


Etichete penitenciareprotestesindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live