Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

10 Martie 2017
Vizualizari: 626
Comentează add

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a discutat cu sindicaliştii din domeniul culturii

Sindicaliştii din cultură sunt mulţumiţi de grila din legea salarizării

alis-georgescu

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Foto: Arhivă.

Sindicaliştii din cultură au ieşit mulţumiţi de la discuţiile cu ministrul muncii pe legea salarizării unitare. Ei au declarat că, teoretic, grila de salarizare arată foarte bine şi că speră ca ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, să ţină cont de ea.

De asemenea, au mai spus că vor fi creşteri salariale cuprinse între 25 şi 140%, însă vor fi avantajaţi angajaţii care au salarii mici. De asemenea, s-a menţionat că cele mai mari creşteri salariale din sectorul culturii vor fi făcute la muzee.

Cristian Şofron, secretarul confederal al BNS pentru ramura Cultură: "Ne-a fost prezentată o grilă de salarizare până în anii 2021. Sigur că, teoretic, arată bine grila aceea. Au fost ridicate câteva obiecţii.

Sperăm ca ele să fie luate în considerare. Măririle de 50% nu se aplică şi şefilor de formaţii, să zicem de muncitori, şi atunci există o situaţie ciudată, un şef formaţie muncitori are salariul mai mic decât subordonatul lui, lucru care este ciudat. Dar, sunt lucruri care probabil au scăpat şi vor fi, cu siguranţă, îndreptate."

Conform reporterului RRA Alis Georgescu întâlnirile pentru elaborarea proiectului de lege privind salarizarea unitară vor continua şi săptămâna următoare. Discuţiile se vor purta, îndeosebi pe latura tehnică, între specialiştii în salarizare ai Ministerului Muncii şi cei ai partenerilor de dialog social, astfel încât actul normativ să poată fi finalizat până la sfârşitul lunii martie.


Etichete Legea salarizării unitarediscuţii la Ministerul MunciiLia Olguţa Vasilescusindicaliştii din cultură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live