Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

3 Februarie 2022
Vizualizari: 305
Comentează add

Sindicaliștii spun că vor să le fie mărite salariile, așa cum s-a întâmplat şi pentru alte categorii sociale.

Sindicaliștii din administrație au protestat în faţa Guvernului

catalin-radu

Sindicaliștii din administrație protestează în fața guvernului, București, 3 februarie 2022. Foto: Cătălin Radu/ RRA

Realizator: Ciprian Sasu - Sindicaliștii din administrație au protestat astăzi timp de două ore în fața Guvernului, pentru a cere aplicarea imediată și integrală a Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ei spun că vor să le fie mărite salariile, așa cum s-a întâmplat şi pentru alte categorii sociale.

Bogdan Şchiop, secretarul general al Federației: Ceea ce reproșăm noi cel mai mult este faptul că în mod voit s-a creat o discriminare între diferite categorii de salariați. Avem categorii de salariați care beneficiază de aplicarea integrală a Legii salarizării, adică, conform grilelor din acea lege, încă din 2017. Colegii mei care se află aici din administrația centrală au veniturile blocate unii la nivelul anului 2019, alţii la nivelul lui 2020. Nu cerem salarii sau venituri mai mari, cerem aplicarea legii și stoparea discriminărilor.

Realizator: Sindicaliștii din administrație au anunțat că săptămâna viitoare vor face o grevă japoneză fără întreruperea activității pentru a atrage atenția asupra nemulțumirilor pe care le au. Protestele lor ar putea culmina chiar cu o grevă generală în perioada următoare, potrivit reporterului RRA Cătălin Radu.


Etichete (ii)sindicatesalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live