Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Omul cu chitara (R) Luni, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Martie 2019
Vizualizari: 206
Comentează add

Sindicaliştii de la Metrou reiau protestele. Ei au anunţat că vor picheta joi şi vineri, timp de o oră, la prânz, sediul Ministerului Transporturilor.

Sindicaliştii de la Metrou reiau protestele

florin-lepadatu

 

Sindicaliştii de la Metrou reiau protestele.

Ei au anunţat că vor picheta joi şi vineri, timp de o oră, la prânz, sediul Ministerului Transporturilor.

Reprezentanţii Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou acuză că autorităţile sunt indiferente la problemele de siguranţă pe care le au mai multe garnituri.

Liderul sindical Ion Rădoi a evocat incidentul produs la începutul acestui an la Depoul Berceni - când două vagoane au sărit de pe şine - şi a explicat că din cele 80 de garnituri din dotarea Metrorex, la 13 pot apărea astfel de situaţii.

Ion Rădoi: "Este o problemă tehnică necontrolată.

Acest tip de trenuri, Caf, care sunt făcute în Spania, ne-a mai dat bătăi de cap din primul moment când au venit în România, nu se încadrau în gabarit şi a trebuit să tăiem peroanele.

Nu vreau să panichez publicul, dar aceste trenuri sunt periculoase.

Sunt probleme de ordin electronic, cum a fost cazul ăsta, sunt de ordin mecanic, cum a fost cazul celui de la Pipera, când s-a rupt bieleta şi putea să deraieze, sunt şase vagoane care înseamnă 6 milioane de euro."

Conducerea Metrorex a răspuns miercuri, într-un comunicat, că incidentul menţionat este în prezent anchetat, iar rezultatele investigaţiei nu au fost comunicate încă, dar a dat asigurări că nu a fost pusă în pericol siguranţa călătorilor.

Aseară, într-o emisiune la TVR, ministrul transporturilor Răzvan Cuc s-a declarat convins că nu este nicio problemă cu trenurile de la metrou şi că de fapt scopul acţiunilor sindicale este altul.

Răzvan Cuc: "Eu cred că dânşii au un alt motiv pentru care protestează şi este legat de spaţiile de la metrou.

Spaţiile de la metrou vor fi scoase la licitaţie, se va face o procedură transparentă pentru acele spaţii, nu se pot da să le gestioneze cineva.

Dacă vin şi dânşii, câştigă, participă sau se găseşte o formulă legală, trebuie să ne punem la masă, trebuie să discutăm.

Au primit majorări salariale în fiecare an, îi respectăm, îi sprijinim, îi ajutăm, dar trebuie să avem nişte discuţii constructive, nu doar pe bază de ambiţie." 


Etichete Metrou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live