Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

29 Ianuarie 2021
Vizualizari: 362
Comentează add

Aproximativ 100 de sindicaliști afiliați la CNS Cartel Alfa au protestat astăzi timp de două ore în fața Ministerului Muncii.

Sindicaliștii afiliați la CNS Cartel Alfa, protest în fața Min. Muncii

catalin-radu

FOTO: Cătălin Radu.

Aproximativ 100 de sindicaliști afiliați la CNS Cartel Alfa au protestat astăzi timp de două ore în fața Ministerului Muncii, după ce au pichetat în urmă cu trei zile și Ministerul Finanțelor Publice.

Ei cer cu precădere revizuirea deciziei privind salariul minim pe economie și majorarea pensiilor.
Liviu Apostoiu, prim-vicepreședinte Cartel Alfa:

Revendicările au rămas aceleași din listele înaintate. În primul rând e vorba de salariul minim pe economie, 41 de lei net este o nimica toată, nici măștile nu le putem cumpăra. Este vorba apoi de pensii, pensiile care nu se indexează, este vorba de recalcularea pensiilor, deci, legea există, nu vor să o pună în aplicare; mergem mai departe. Dialogul social, care nu există, doar se bifează. Din această cauză nu putem să negociem contracte colective.


Realizator: Tot astăzi, sindiclaiștii de al Cartela Alfa vor picheta și Prefectura Gorj. În același timp, în fața Ministerului Afacerilor Interne au protestat și poliștii, care vor respectarea Legii salarizării.


Iulian Sugugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție: Noi am organizat pentru respectarea legii salarizării și reformă în Ministerul de Interne. Așteptăm multe, dar sunt convins că nu se va întâmpla. Eu sper să ieșim din pandemie, să nu mai fim nevoiți să oprim oamenii să vină la protest, să nu mai fim 100 de oameni, să vorbim de zeci de mii de oameni, să punem presiune pe angajator pentru a respecta legea, repet, nu altceva.

(RS)


Etichete protestecns cartel alfaministerul muncii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live