Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Noiembrie 2016
Vizualizari: 721
Comentează add

Exerciţiile SEISM 2016 au continuat în cursul nopţii de marţi spre miercuri cu simularea unor explozii la Bucureşti şi Iaşi.

Simularea unui seism a continuat

florin-lepadatu

 

 Exerciţiile SEISM 2016 au continuat în cursul nopţii de marţi spre miercuri cu simularea unor explozii la Bucureşti şi Iaşi, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

El a explicat că dacă aceste simulări ar fi fost făcute în cursul zilei, cele două oraşe ar fi fost blocate.

Unul dintre scenarii a presupus o explozie la o clădire din zona stadionului Dinamo, cartierul Floreasca, în jurul orei 23,30.

Este vorba de un bloc turn de locuinţe iar deflagraţia a afectat puternic structura de rezistenţă. La faţa locului au fost mobilizate echipajele de intervenţie din cadrul ISU Mureş şi Galaţi care se aflau la baza de operaţie de la Ciolpani.

Potrivit lui Raed Arafat, peste 30 de salvatori s-au deplasat la locul exploziei cu două autospeciale de stingere, două de descarcerare, două ambulanţe SMURD, două autospeciale de transport persoane şi victime multiple şi mai multe ambulanţe Bucureşti- Ilfov, un spital mobil şi un punct de comandă mobil.

Un alt scenariu a vizat o explozie în apropiere de Hanul lui Manuc, în jurul orei 2,00, care a afectat un bloc de locuinţe.

Conform planului prezentat de secretarul de stat, prima intervenţie de salvare a fost asigurată de către forţele ISU Braşov, aflate în baza de operaţie de pe bulevardul Expoziţiei, ulterior fiind trimise echipaje de pompieri din Bucureşti şi echipaje de la Unitatea specială de intervenţie în situaţii de urgenţă a Inspectoratului general şi echipaje SABIF.

Potrivit lui Raed Arafat, la locul intervenţiei au acţionat 33 de pompieri cu două autospeciale de stingere, două pentru descarcerare, un CBRN, două ambulanţe SMURD, un spital mobil şi un punct de comandă mobil şi două ambulanţe SABIF, fiind sprijiniţi de poliţişti şi jandarmi.

În urma deflagraţiei au rezultat 40 de răniţi, 15 decedaţi şi 150 de sinistraţi.

În zona afectată a fost amplasat un punct medical avansat, unde medicii au evaluat starea victimelor, au efectuat triajul acestora şi le-au transportat la spital. Pentru persoanele evacuate au fost asigurate condiţii de cazare temporară la Şcoala 80 din Capitală.

La Iaşi, în jurul orei 3,00, a fost o altă simulare: explozie la un bloc locuinţe în zona hotel Moldova - hotel Ramada, în urma căreia au fost 140 de persoane rănite, 25 decedate, 150 sinistrate, a precizat Arafat.

La Iaşi au fost aduşi 20 de medici legişti de la Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, iar la Bucureşti - 105 medici legişti au fost mobilizaţi.

Exerciţiile SEISM 2016 au început marţi, 1 noiembrie, la ora 8,04, cu simularea unui seism de 7,6 grade pe scara Richter, la o adâncime de 120 km, în zona Vrancea, urmat de o replică de 5,6 grade pe scara Richter, informează Agerpres.

 
 

Etichete Simulareexerciţiuseism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live