Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iunie 2019
Vizualizari: 363
Comentează add

Ea a fost propusă de şeful statului pentru acest post şi îl înlocuieşte pe judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu, al cărui mandat de nouă ani a expirat.

Simina Tănăsescu a depus jurământul de judecător al Curții Constituționale

radiojurnal

Foto: Simina Tănăsescu.           Foto: Agerpres.

Simina Tănăsescu a depus marți, 11 iunie, jurământul de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.
 
Ea a fost propusă de şeful statului pentru acest post şi îl înlocuieşte pe judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu, al cărui mandat de nouă ani a expirat.
 
Simina Tănăsescu a fost, până anul trecut, consilier prezidenţial, dar a demisionat din funcţie după un scandal în care a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra lui Petre Lăzăroiu în legătură cu o eventuală revocare a acestuia de la Curtea Constituţională.
 
La scurt timp după incident, Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu nu a reprezentat instituţia în acest caz. La ceremonia de astăzi, Klaus Iohannis i-a urat mult succes Siminei Tănăsescu în funcţia deosebit de importantă pe care o deţine.

Etichete Simina TănăsescuînvestiremandatCCRConstituție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live