Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

3 Martie 2014
Vizualizari: 994
Comentează add

Dirijorul Sascha Goetzel va dirija la Sala Radio pe 7 martie. Alături de Orchestra Naţională Radio se vor afla pe scenă soprana Simona Mihai şi mezzosoprana Valentina Kutzarova.

Simfonia a II-a de Mahler, la Sala Radio

radio-romania

Dirijorul vienez Sascha Goetzel dirijează Simfonia a II-a de Mahler, la Sala Radio.

"Simfoniile mele reprezintă conţinutul întregii mele vieţi; am cuprins în ele toată experienţa şi  suferinţă mea", spunea unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor, Gustav Mahler.

Simfonia a II-a, supranumită şi "Învierea", este una dintre emoţionantele sale partituri, despre care compozitorul însuşi spunea că reprezintă un răspuns pe care a încercat să îl dea la marile întrebări ale Omului.

Despre menirea vieţii şi rostul omului pe Pământ, subiecte care l-au preocupat pe compozitorul măcinat de probleme interioare întreaga sa viaţă, povesteşte Simfonia a II-a pe care veţi avea bucuria de a o asculta vineri, 7 martie (19.00), la Sala Radio. 

Premiera lucrării a avut loc în 1895, la Berlin, la pupitrul celebrei orchestre a Filarmonicii din Berlin aflându-se compozitorul însuşi.

Şi cum o asemenea lucrare trebuia asociată unei seri speciale, alături de Orchestra Naţională Radio veţi aplauda pe cei trei invitaţi speciali la Bucureşti: dirijorul vienez Sascha Goetzel , soprana de origine română cu o deosebită carieră internaţională, Simona Mihai, şi mezzosoprana Valentina Kutzarova – Bulgaria.

Evenimentul se va derula cu participarea Corului Academic Radio, dirijor: Dan Mihai Goia.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro", în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.


Etichete Sala RadioSascha GoetzelMahlerSimfonia a II-aOrchestra RadioCorul Radio

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live