Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA''(CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

11 Aprilie 2011
Vizualizari: 1601
Comentează add

Prim-ministrul italian, Silvio Berlusconi, a participat la audierea procesului Mediaset, în care este acuzat de fraudă fiscală, audiere care s-a desfășurat la tribunalul din Milano.

Silvio Berlusconi, audiat de tribunalului din Milano

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Premierul italian Silvio Berlusconi. Foto: Reuters Arhivă.

Liderul italian, Silvio Berlusconi a atacat, din nou, ”o parte” a magistraturii, care lucrează împotriva ţării".

Berlusconi, așteptat în faţa tribunalului de un grup de simpatizanţi, a repetat criticile sale faţă de "judecătorii politizaţi de stânga", subliniind că este necesară o reformare a justiţiei italiene, pentru a evita să devină o "armă de luptă politică".

În procesul Mediaset, premierul este acuzat de fraudă fiscală, că a crescut, în mod artificial, preţurile drepturilor de difuzare de filme, achiziţionate de societăţi-paravan care îi aparţin, prin revânzarea acestora trustului său de presă Mediaset.

Grupul ar fi constituit fonduri secrete în străinătate şi şi-ar fi redus profiturile în Italia, pentru a plăti impozite mai mici.

Procesul a fost suspendat în aprilie 2010, odată cu adoptarea unei legi care îi acorda imunitate penală premierului timp de 18 luni, lege anulată parţial în ianuarie.

Procesul a fost reluat la 28 februarie 2011.

Susţinătorii lui Berlusconi, dintre care unii au fost aduşi cu un autocar închiriat de PdL (Partidul Libertăţii, formațiunea politică a premierului), erau aşezaţi în jurul unei estrade împodobite cu baloane albastre, culoarea partidului, şi pancarte pe care se putea citi îndemnul "Silvio, rezistă!".

În partea opusă, pe celălalt trotuar, se afla un grup de aproximativ 30 de persoane, care scandau lozinci anti-Berlusconi.

Premierul italian este implicat în alte trei procese penale

La 28 martie, Silvio Berlusconi s-a prezentat la Tribunalul din Milano, în cadrul unei audieri preliminare, în vederea unui eventual proces, în cazul Mediatrade (facturarea, în plus, a unor drepturi de transmisie televizată), revenind în faţa justiţiei după opt ani de absenţă.

Referitor la procesul Rubygate, început la 6 aprilie și imediat amânat pentru 31 mai, de la care liderul a lipsit, Berlusconi suţine că îi sunt aduse "acuzaţii ridicole, nefondate şi demenţiale".

Pe de altă parte, primul ministru italian a apreciat că, "într-o ţară civilizată, nu se utilizează interceptările telefonice, pentru că ele pot fi manipulate”.

În acest proces, Silvio Berlusconi este acuzat de întreţinere de relaţii sexuale cu o prostituată minoră şi de abuz de putere. ".


Etichete Romaprim ministruSilvio Berlusconifraudăevaziuneproces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live