Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Adriana Turea

7 Aprilie 2015
Vizualizari: 749
Comentează add

Aproximativ două milioane de oameni mor în fiecare an din cauza alimentelor care conţin germeni, paraziţi sau substanţe chimice

Siguranța alimentelor, în atenție Siguranța alimentelor, în atenție - Conține audio

adriana-turea

Siguranţa alimentelor, de care depinde sănătatea noastră - este tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Sănătăţii.

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 1948. Tema pentru Ziua Mondială a Sănătăţii de anul acesta este Siguranţa Alimentaţiei. Scopul campaniei este sa îmbunătăţească siguranţa alimentaţiei prin campanii de sensibilizare a publicului, sa evidenţieze acţiunile în curs de desfăşurare în acest domeniu şi să încurajeze consumatorii să se asigure că alimentele din farfuria lor sunt sigure.

În 2013, doar în Uniunea Europeană s-au înregistrat peste 310 000 de cazuri de boli de cauză bacteriană transmise prin alimente, din care 322 de decese. Peste 200 de boli se pot transmite prin intermediul alimentelor. Se estimează că 3% din ele  pot duce la probleme de sănătate pe termen lung

Cum ne putem feri de pericolele din mâncare, aflaţi din materialul Adrianei Turea.


Etichete siguranța alimentelorziua mondială a sănătățiisănătatealimentație

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live