Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

13 Aprilie 2011
Vizualizari: 1678
Comentează add

Sighişoara a fost selectată în etapa finală a competiţiei "Premiul Europei”, cea mai înaltă distincţie pe care Consiliul Europei o acordă, anual, în cadrul sesiunii parlamentare din perioada 11-15 aprilie, de la Strasbourg.

Sighişoara, locul al doilea la "Premiul Europei"

raul-matis-targu-mures

Sighişoara.

În urma analizării documentaţiei transmise la sfârşitul anului trecut, Sighişoara a fost selectată în etapa finală a competiţiei "Premiul Europei”, cea mai înaltă distincţie pe care Consiliul Europei o acordă, anual, în cadrul sesiunii parlamentare din perioada 11-15 aprilie, de la Strasbourg.

Decizia privind câştigătorul "Premiului Europei” pentru anul 2011 a fost luată în urma vizionării, de către membrii Comisiei de Mediu, Agricultură şi Probleme Locale şi Regionale, a filmelor de prezentare a oraşelor finaliste, respectiv Sighişoara din România, Landerneau din Franţa, Hunfeld din Germania, Corciano din Italia şi  Poznan din Polonia.

În urma jurizării aplicaţiilor celor cinci finaliste, Sighişoara s-a clasat pe locul al II-lea, cu două voturi obţinute, la fel ca oraşele Landerneau şi Hunfeld.

Cu toate că filmul de prezentare al Sighişoarei a obţinut acelaşi număr de voturi ca şi ocupantele locului I, acestea au făcut un mic joc de culise şi au participat în tandem, obţinând astfel cumulat un rezultat mai bun, chiar dacă nu tocmai adecvat regulamentului, susţine senatorul Petru Başa, prezent la Strasbourg pentru a susţine cauza Sighişoarei.

Dintre celelalte finaliste, Corciano din Italia a obţinut un vot, iar  Poznan din Polonia nu a obţinut nici un vot.

Sighişoara este laureată a Diplomei de onoare, în anul 1995, a Drapelului de onoare, în anul 1998 şi a Plachetei de onoare, în 2003, distincţii care au fost acordate de Consiliul Europei în semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată de comunitatea sighişoreană, în spiritul ideilor europenismului.
 


Etichete Premiul EuropeiSighişoarajuriupremiidistincţieoraş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live