Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Octombrie 2021
Vizualizari: 157
Comentează add

În Catania, zeci de curse aeriene au fost anulate sau deviate, unele pe aeroportul din Lamezia Terme, în Calabria. Numeroase zboruri au întârzieri de cel puțin 30 minute.

Sicilia şi sudul Italiei se confruntă cu furtuni deosebit de violente

radiojurnal

   Foto - arhivă

Sicilia şi sudul Peninsulei italiene se confruntă cu furtuni deosebit de violente, sunt regiuni în care au fost emise avertizări cod roşu de averse şi vijelii. Intemperiile au afectat puternic traficul aerian şi au generat situaţii dramatice, inclusiv pierderi de vieţi omeneşti.

Corespondenta RRA, Elena Postelnicu, a transmis de la Roma.


Elena Postelnicu: Şcolile au rămas închise astăzi în regiunile Sicilia şi Calabria după ce Departamentul Protecţiei Civile a emis o nouă alertă meteo de cod roşu, care prevede pentru cel puţin 48 de ore căderea de precipitaţii abundente însoţite de grindină, fulgere şi vânt puternic în cele două regiuni, dar şi în Basilicata şi Puglia. Câteva zeci de persoane au rămas blocate în maşini sub apă la Scordia, în provincia Catania, iar două dintre ele au decedat. Situaţia este critică şi în zona vulcanului Etna, la Randazzo, unde bucăţi laterale din Podul San Giuliano s-au prăbuşit. Din cauza inundaţiilor, pe mai multe străzi din insula Sicilia se semnalează alunecări de teren.Vremea rea a provocat, de asemenea, mari probleme şi în traficul aerian. În Catania, zeci de curse au fost anulate sau deviate, unele chiar şi pe aeroportul din Lamezia Terme, în Calabria, în timp ce numeroase alte zboruri înregistrează întârzieri de cel puţin 30 de minute. Problemele din estul Siciliei au afectat şi aeroportul din Palermo, unde mai multe curse au fost deja anulate.


Etichete siciliasudul peninsulei italienefurtuni violentevreme rea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live