Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

9 Mai 2012
Vizualizari: 1824
Comentează add

Vechiul burg transilvănean a devenit o destinaţie turistică din ce în ce mai căutată, atât de străini cât şi de români.

Sibiul, un oraş turistic european Sibiul, un oraş turistic european - Conține audio Sibiul, un oraş turistic european - Conține galerie foto

carmen-vulcan-sibiu

Sibiu (foto: Carmen Vulcan)

Dacă te plimbi prin pieţele medievale , prin pasajele şi pe străduţele înguste din centrul istoric al oraşului, pe la Muzeul Brukenthal sau pe aleile muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului,  este imposibil să nu întâlneşti grupuri de turişti însoţite de ghizi sau vizitatori pe cont propriu,  cu harta în mână şi aparatul de fotografiat atârnat la gât.

Şi serviciile turistice sunt tot mai aproape de nivelul unui adevărat oraş european.  Vizitatorii care ajung în Sibiu au la dispoziţie două centre de informare turistică, unul la aeroport iar altul chiar în Piaţa Mare din inima oraşului.Aici turiştii pot primi nu doar informaţii utile ci şi hărţi şi broşuri gratuite în limbile engleză, franceză, germană şi română.

Din luna mai, la Sibiu s-a dat startul marilor festivaluri care vor anima oraşul în acest sezon estival. Chiar acum este în desfăşurare Sibiu Jazz Festival,  iar la sfârşitul lunii începe Festivalul Internaţional de Teatru, cea mai mare manifestare de artele spectacolului din România. La Sibiu, acest an cultural este dedicat barocului. Zeci de evenimente şi sute de artişti vor readuce atmosfera acelor vremuri pe străzile oraşului, toate prin programul „Sibiu. Baroc Update”.  

Mai multe amănunte în reportajul realizat de Carmen Vulcan:


Etichete SibiuBrukenthalbaroc updateSibiu Jazz Festivalturism

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live