Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

12 Iunie 2015
Vizualizari: 1208
Comentează add

Peste 2500 de artişti din întreaga lume vor aduce în faţa publicului peste 400 de spectacole la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Sibiul, capitala teatrului vreme de zece zile

carmen-vulcan-sibiu

Manifestări la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Foto: Petruţ Hîrţescu.

Sibiul este din nou capitala teatrului vreme de zece zile, începând de astăzi.

Peste 2500 de artişti din întreaga lume vor aduce în faţa publicului peste 400 de spectacole la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Este cel mai important festival al artelor spectacolului din România şi unul dintre cele mari din lume.

Se va juca teatru în nu mai puţin de 67 de spaţii din Sibiu şi împrejurimi, iar publicul va avea parte de multe spectacole de stradă, toate cu acces liber, spune directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac.

"Mai mult de jumătate, 65% din spectacole, vor fi în spaţii nonconvenţionale. De asemenea, avem două nume celebre, care vor deschide şi vor închide spectacolele din Piaţa Mare, Plasticiens Volants, care au deschis două Jocuri Olimpice, de asemenea Générik Vapeur, care au fost la două Olimpiade în Europa, nume celebre din zona dansului, a circului, a muzicii vor poposi pe străzi", a spus Constantin Chiriac.

Startul spectacolelor de stradă se va da această după-amiază pe pietonalul din Centrul Istoric al Sibiului, cu muzică de fanfară şi ritmuri de samba, iar în Piaţa Mare, de la ora 21:30 va concerta Delia, după care artiştii de la compania Plasticiens Volants din Franţa vor prezenta "Big Bang", un spectacol grandios de sunet şi imagini despre evoluţia Universului.

Înainte de miezul nopţii, cerul Sibiului se va lumina cu focuri de artificii, care vor marca startul maratonului de zece zile de spectacole, la Festivalul Internaţional de Tetaru. 


Etichete ştiri centruSibiuFestivalul Internaţional de TeatruactoriscenăreprezentaţieartăculturăConstantin Chiriac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live