Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

24 Octombrie 2020
Vizualizari: 302
Comentează add

Pacientul, în vârstă de 65 de ani, a ajuns miercuri seara în stare gravă la Spitalul Municipal din Mediaș, care, la ora actuală, nu are paturi dedicate pacienților cu COVID.

Sibiu: Un pacient a murit așteptând să se elibereze un loc la ATI #Covid

carmen-vulcan-sibiu

România trecut de pragul de 5.000 de noi cazuri raportate într-o zi. Ieri au fost confirmate 5.028 de noi îmbolnăviri, din peste 35.000 de teste.

Autoritățile au anunțat și 82 de decese asociate infectării cu noul coronavirus, iar la Terapie Intensivă sunteți 782 de persoane.

Locurile din spitale destinate bolnavilor COVID-19 sunt din ce în ce mai puține, iar în secțiile de Terapie Intensivă este și mai grav. Ieri, a fost anunțat primul deces al unui pacient pentru care nu s-a găsit niciun loc la ATI.

Pacientul, în vârstă de 65 de ani, a ajuns miercuri seara în stare gravă la Spitalul Municipal din Mediaș, care, la ora actuală, nu are paturi dedicate pacienților cu COVID.

Starea sa s-a agravat și s-a solicitat transferarea lui la un spital COVID, care are secție de Terapie Intensivă.

La Spitalul Județean din Sibiu, unde sunt singurele 12 paturi de Terapie Intensivă din județ, toate erau ocupate.

În așteptarea eliberării unui pat la ATI într-un alt spital din țară, bărbatul a decedat.


Andreea Ștefan, purtătoarea de cuvânt a prefecturii Sibiu: Tinând cont că starea care acestuia a prezentat o agravare progresivă, s-a solicitat intervenția medicilor de pe secția ATI Mediaș, în urma căreia a fost ventilat mecanic și monitorizat în permanență de un medic pneumolog, medicul ATI și medicul de gardă.


Reporter: Şeful direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a anunțat că începând de luni și Spitalul Municipal din Mediaș va trata pacienți cu COVID.

Aici va fi deschisă o secție dedicată cu 20 de paturi și vor fi și câteva paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții pozitivi.

(RS)


Etichete decesromanaticoronavirus(RS)medias

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live