Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mihaela Helmis

20 August 2020
Vizualizari: 1090
Comentează add

După mai bine de 40 de ani, impresionante, Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor de pe strada Cetății din Sibiu se vizitează, la inițiativa Primăriei, din nou, gratuit.

Sibiu: Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor, deschise din nou publicului Sibiu: Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor, deschise din nou publicului - Conține audio

mihaela-helmis

După mai bine de 40 de ani, impresionante,  Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor de pe strada Cetății din Sibiu  se vizitează, la inițiativa Primăriei,  din nou. Gratis până la sfarșitul anului pt. ca sibienii și toți oaspeții lor să cunoască mai îndeaproape istoria .

Lucrările de reabilitare a zidului cetății de pe bulevardul Coposu și a celor trei turnuri de pe strada Cetății, o investiție de peste 6 milioane de lei din bugetul local, sunt finalizate. Două din cele trei turnuri – datând din secolele XIV-XV , sunt reintroduse   în circuitul turistic, iar împreună cu istorici și arhitecți sibieni , Mihaela Helmis face , o necesară Întoarcere în timp. Intre ghizi :istoricul Sabin Luca, manager al Muzeului național Brukenthal si arh. Herman Fabini. 

 

Turnul dulgherilor este un turn de flancare alipit incintei a III-a, având la bază un plan circular. De la nivelul cornişei, turnul primeşte forma unei prisme octogonale încheiată în porţiunea superioară printr-o parte ieşită în exterior susţinută de console cu guri de păcură între arce.

Zidul care face legătura cu Turnul Olarilor este o reconstrucţie recentă a vechiului zid de apărare. Iar acestea  pot fi vizitate acum  cu intrarea  prin Turnul Dulgherilor, şi  ieșirea prin Turnul Olarilor.   


Etichete (ii)sibiuvizitareTurnul DulgherilorTurnul Olarilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live