Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

12 Mai 2020
Vizualizari: 242
Comentează add

În tot orașul vor fi amenajate 44 de stații inteligente de preluare și predare a bicicletelor, din care zece vor fi prevăzute cu stații de depanare pentru reparații de urgență.

Sibiu: Proiect de încurajare a deplasărilor cu bicicleta prin oraș

carmen-vulcan-sibiu

 Foto: Carmen Vulcan / arhivă

Municipalitatea sibiană a obținut finanțare, din fonduri europene, pentru un nou proiect de încurajare a deplasărilor cu bicicleta prin oraș, numit Sibiu Bike City.

Prin acest proiect, în valoare de peste 13 milioane de lei, vor fi cumpărate 540 de biclete inteligente mecanice, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă prin GPS.

De asemenea vor fi achiziționate opt triciclete pentru seniori și a patru triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilități.

În tot orașul vor fi amenajate 44 de stații inteligente de preluare și predare a bicicletelor, din care zece vor fi prevăzute cu stații de depanare pentru reparații de urgență a bicicletelor.

Aceste centre de închiriere vor fi situate în apropierea stațiilor de transport public Tursib, pentru a oferi astfel cetățenilor posibilitatea combinării acestor două tipuri de transport.

De altfel, se are în vedere crearea unui sistem de ticketing integrat pentru autobuzele Tursib și aceste biciclete, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu.

Acesta este al treilea mare proiect cu finanțare europeană prin care municipalitatea sibiană vrea să dezvolte infrastructura pentru biciclete, după cel de reamenajare a malurilor râului Cibin, care traversează orașul, și cel de realizare a unui coridor pentru biciclete care să facă legătura între cartierul Ștrand și zona centrală și Parcul Subarini.

La acest ultim proiect lucrările au început chiar în aceste zile și au termen de finalizare primăvara anului viitor.

(RS)


Etichete sibiubicicleteprimarie(RS)orassibiu bike city

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live