Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ştefan Alecsiu

27 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1852
Comentează add

În sferturile de finală de la Australian Open, Federer trece de Davidenko, scor 2-6, 6-3, 6-0, 7-5.

Şi totuşi, Fed-ex

stefan-alecsiu

Campionul elveţian Roger Federer. Foto: Mediafax.

Acum 2 - 3 ani, un meci Federer - Davidenko era unul ce se întâmpla undeva în fazele superioare ale unui turneu bine ornat cu premii consistente, la care asistau de voie sau de nevoie spectatori mai mult apatici ce-şi doreau mai degrabă să fie văzuţi de alţii decât să vadă tenis - pentru că nici nu prea aveau ce vedea.

Rusul născut în Ucraina, şi apoi mutat în Germania alături de fratele său Eduard, era condamnat de toată lumea ca unul dintre cei mai plicticoşi jucători din turneu.

Aşa că toată lumea venea să-l vadă puţin la lucru pe rege.

Datele problemei s-au schimbat tocmai când cariera lui Davidenko (foto) părea la zenit.

Rusul cel truditor a adăugat lângă acea condiţie fizică aproape perfectă şi joc schimbat, de la cel de pe fundul terenului la unul agresiv, cu pas în faţă, cu veniri la fileu şi un rever consistent.

Şi Nikolay a adunat din nou puncte, captând în sfârşit atenţia publicului şi chiar a sponsorilor, cei care niciodată nu-şi legaseră produsele de imaginea ternă a rusului cu reşedinţa la Volgograd.

Şi astfel un sfert de finală la Australian Open între nr. 1 mondial Roger Federer şi acest rus care începuse anul cu 13 victorii consecutive plus o victorie, a doua, în faţa elveţianului în finala de la Doha a devenit un cap de afiş.

Davidenko a reuşit un sfert perfect de meci cu set 3 - 1 în al doilea plus alte două mingi de break în faţa unui elveţian ce-şi pierduse tocmai precizia.

Dar acolo s-a întâmplat ceva. Şi Federer Express a expediat un şir de 13 gameuri consecutive pe tabelă întorcând un meci care părea pierdut. Tresărirea din finalul setului 4 a rusului a mărit dramatismul unui joc câştigat în 4 seturi 2-6, 6-3, 6-0, 7-5 de cel ce va mai fi numărul 1 mondial şi după acest prim turneu de mare slam al anului.

A 13-a victorie a lui Federer în faţa lui Davidenko l-a adus pe elveţian din nou în careul de aşi al turneului.

O eventuală victorie a lui Roger la Melbourne ar fi a patra, iar Federer s-ar alătura celorlalţi patru mari campioni ce au reuşit să cucerească acest turneu de cel puţin patru ori.

Mai avem puţin până duminică şi vom afla.


Etichete Australian OpenRoger FedererNicolay Davidenkotenissferturi de finalăsemifinalecampionisport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live