Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 192
Comentează add

Incidenţa cumulată a infectărilor la 1.000 de locuitori în 14 zile a ajuns la 3,03 şi în municipiul Braşov.

Și Judeţul Timiș a depăşit pragul de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori

radiojurnal

  Foto: MApN

Încă un judeţ, Timiş, a depăşit astăzi pragul de trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Se aşteaptă ca autorităţile să ia noi măsuri pentru prevenirea răspândirii infecţiilor. Timişul este al cincilea judeţ care trece de acest prag, după Alba, Cluj, Harghita şi Sălaj.

Astăzi, incidenţa cumulată a infectărilor la mia de locuitori în 14 zile a ajuns la 3,03 şi în municipiul Braşov. Ce măsuri iau aici autorităţile, aflăm de la Martina Piukovici de la Radio România Braşov FM.


Martina Piukovici: Se vor suspenda activităţile din instituţii muzeale, biblioteci, cinematografe, instituţii de spectacole şi concerte. De altfel, Opera Braşov, dar şi Teatrul "Sică Alexandrescu" şi Filarmonica au anunţat deja că îşi vor întrerupe activitatea, deşi autorităţile nu au impus încă oficial aceste măsuri restrictive. De asemenea, se închid restaurantele sau cafenelele. Totuşi restaurantele din hoteluri sau pensiuni îşi vor putea servi clienţii cazaţi acolo. În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din municipiu, acestea nu au fost încă închise, o decizie în acest sens urmând să fie luată în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Interzise vor fi şi evenimentele private, cum ar fi nunţi, botezuri, mese festive în cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli sau corturi de evenimente. De asemenea, sunt interzise toate activităţile recreative şi sportive ce presupun adunarea a mai mult de zece persoane şi participarea la procesiunile religioase sau pelerinaje ale celor care nu sunt din localitatea unde sunt aceste evenimente. Masca de protecţie este obligatorie şi în spaţiile închise şi în spaţiile deschise peste tot în judeţul Braşov. În acelaşi segment al incidenţei de peste 3 la mie se mai află şi alte localităţi din judeţul Braşov, cum ar fi Sânpetru, Părău, Şinca Nouă, Ghimbav, Hărman şi Cristian.


Etichete timișbrașovcovid-19AlbaClujHarghitaSălaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live