Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

1 Iunie 2017
Vizualizari: 1234
Comentează add

Autorităţile de la Sofia testează calitatea produselor achiziţionate direct din Occident faţă de cele pentru piaţa din Bulgaria.

Și bulgarii compară produsele pentru Occident cu cele pentru piața lor

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

Autorităţile de la Sofia testează calitatea produselor achiziţionate direct din Occident faţă de cele făcute de aceleaşi companii pentru piaţa din Bulgaria.

Colectarea de mostre în câteva ţări vest-europene din cinci categorii de produse - ciocolată, lactate, produse din carne, alimente pentru copii şi sucuri - va continua până la finele lui iunie.

Va urma o analiză comparativă cu produse din aceleaşi mărci şi calitate vândute în Bulgaria.

Ministrul agriculturii, Rumen Porojanov, a declarat că în pofida cheltuielilor de transport mai mari, toate produsele occidentale costă mai puțin în Bulgaria decât în ţara producătorului, ceea ce pune întrebarea calităţii componentelor folosite.

Calitatea produselor este afectată şi de presiunile asupra producătorilor, exercitate de marile verigi comerciale în vederea ieftinirii acestora.

Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Consumatorilor avertizează că cea mai mare parte din alimentele de proastă calitate sunt produse în Bulgaria. Anual, în ţară sunt importate între 40 şi 50 de mii de tone de ulei de palmier folosit la fabricarea brânzeturilor şi altor produse alimentare.

Problema alimentelor de o calitate mai proastă vândute în Europa de Est a fost abordată şi în alte ţări din regiune, printre care şi România.


Etichete Autorităţile de la Sofiacalitatea produselor achiziţionate direct din Occidentpiaţa din Bulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live