Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

4 Decembrie 2017
Vizualizari: 4416
Comentează add

El este subofițerul de comandă al Centrului de Operaţii Aliat din cadrul Cartierului General al NATO pentru Europa.

SGM Davor Petek s-a întâlnit cu batalionul românesc de la Kandahar SGM Davor Petek s-a întâlnit cu batalionul românesc de la Kandahar - Conține audio SGM Davor Petek s-a întâlnit cu batalionul românesc de la Kandahar - Conține video

ilie-pintea-kandahar

Subofițerul de comandă al Centrului de Operaţii Aliat din cadrul Cartierului General al NATO pentru Europa, sergentul major Davor Petek,  s-a întâlnit la Kandahar cu militarii români, în cadrul unei discuții informale despre stadiul actual al misiunilor derulate, dar și despre ce anume ar trebui îmbunătățit pe viitor. Oficialul NATO a evidențiat importanța misiunii batalionului românesc de aici, dar și angajamentul pe termen lung al României în zonă.

”Ceea ce faceți aici are o importanță critică. Dacă trupele voastre nu ar asigura securitatea, nu ar supraveghea punctele de intrare în bază și nu ar asigura misiunile de tip Guardian Angel, toate acestea ar trebui făcute de altcineva. Făcându-și treaba atât de bine, militarii români au câștigat încrederea deplină a partenerului american, și asta e cea mai bună dovadă a pregătirii temeinice efectuate acasă și a lecțiilor învățate din misiunile precedente, și arată cât de mult timp și efort investiți pentru a vă asigura că aceste capabilități sunt menținute”, a spus SGM Davor Petek, în exclusivitate pentru Radio România Actualități.

În prezent, în baza militară de la Kandahar acționează militarii Batalionului 280 Infanterie Protecția Forței Brave Hearts, care asigură securitatea unui perimetru de peste 300 de kilometri pătrați, dar și protecția echipelor de consiliere și suport ale Coaliției, care lucrează direct cu forțele locale afgane.


Etichete Afganistan 2017SGM Davor PetekSHAPENATOBrave Hearts

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live