Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Aprilie 2020
Vizualizari: 461
Comentează add

Sfaturi pentru setările de securitate din Zoom

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Zoom - Una dintre aplicațiile de comunicare video, a cărei utilizare a atins cote uriașe de la declanșarea crizei coronavirus, are câteva probleme serioase de securitate - atrag atenția specialiștii IT.
 
Platforma a ajuns să fie larg folosită și la noi pentru predarea online, dar și pentru munca la distanță, însă se pare că ar monitoriza activitatea participantului la apelul video, fără ca acesta să știe.
 
Cu toate acestea, ar putea fi folosită în continuare, dacă ne luăm măsuri de precauție - explică, pentru Radio România Actualități, purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, Mihai Rotariu.
 
Mihai Rotariu: Recomandarea principală ar fi evitarea partajării de date sensibile. Date personale, date financiare extrem de sensibile nu ar trebui să le punem în acest proces de autentificare. Să folosim aplicația cu actualizările la zi. Înainte de a iniția o conferință publică, trebuie să intram în meniul de setări, să modificăm acea opțiunile de partajare a ecranului, de screen sharing și dezactivăm opțiunea ca utilizatorii să poată intra în acel apel, înaintea gazdei și totodată să dezactivăm acea opțiune prin care permitem unor utilizatori care au fost înlocuiți din convorbire să revină înapoi și, foarte important, să dezactivam acele files transfer, acele transferuri de fișiere care ar putea să ne infecteze cu un malware, dacă nu suntem atenți.
 
(PH)

Etichete setari de securitatezoompurtătorul de cuvânt al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate CiberneticăMihai Rotariu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live