Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

23 Noiembrie 2020
Vizualizari: 274
Comentează add

Mediul online poate reprezenta mai mult ca oricând în această perioadă o posibilă sursă de racolare a tinerilor, în special a copiilor de către diferiți infractori.

Sfaturi pentru părinți după recentul caz al minorei șantajate în online

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Foto: Arhivă/ Gina Poenaru.

Autoritățile locale din județul Vâlcea vin cu o serie de sfaturi și recomandări pentru părinți după recentul caz de al minorei de 13 ani, șantajată de către un bărbat din Râmnicu Vâlcea, în scopul obținerii de fotografii intime de la aceasta.

Polițiștii de la Biroul de Prevenire a Criminalității susțin că, mai ales în această perioadă, copiii se dovedesc a fi extrem de vulnerabili și, fără un control permanent din partea părinților, tinerii riscă să devină foarte ușor victime în mediul online.


Mediul online poate reprezenta mai mult ca oricând în această perioadă o posibilă sursă de racolare a tinerilor, în special a copiilor de către diferiți infractori sau de către persoane instabile psihic, motiv pentru care polițiștii vâlceni recomandă părinților o importanță deosebită acordată spațiului virtual.


Bianca Enăchescu, șef Birou Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Vâlcea:

Transmitem părinților că trebuie să stabilească cu copiii lor când și în ce condiții să folosească internetul. Să le explice ce site-uri sunt interzise și eventual să le instaleze diverse programe, care sunt gratuite, se găsesc în mediul online. Cei de la Organizația "Salvați Copiii" au astfel de programe care pot fi instalate pe diferitele device-uri, tocmai pentru a bloca anumite site-uri, pot inclusiv să seteze cu ajutorul acestor programe, dacă nu se înțeleg cu copiii lor de comun acord, pe durata zilnică de utilizare a internetului. Să le explice celor mici reguli privind datele personale. Iarăşi, părinții trebuie să își facă timp să poarte discuții periodic cu copiii despre persoanele cu care interacționează în mediul online. Părinții trebuie să acceseze cât mai frecvent mediul online, împreună cu copilul. Recomandăm, pe de altă parte, să verifice istoricul diferitelor device-uri, tocmai pentru a vedea pe ce site-uri intră copilul.


Reporter: Atenționarea din partea oamenilor legii vine după ce, săptămâna trecută, o minoră de doar 13 ani a fost șantajată de un bărbat din Râmnicu Vâlcea cu darea în vileag a unor discuții compromițătoare purtate pe rețelele de socializare în schimbul unor fotografii în ipostaze intime cu minora.

Bărbatul este cercetat acum în stare de libertate pentru şantaj.

(RS)


Etichete valceapolitiesantajmediul onlinecopiiparinti(RS)ipj valcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live