Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

2 August 2021
Vizualizari: 171
Comentează add

Medicii atrag atenţia asupra riscurilor la care sunt supuşi oamenii în timpul caniculei, în special cei care suferă de boli cronice.

Sfaturi pentru perioada caniculei

adriana-turea

 Foto: Arhivă.

Medicii atrag atenţia asupra riscurilor la care sunt supuşi oamenii în timpul caniculei, în special cei care suferă de boli cronice.
 
Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Alis Grasu, organismului îi ia şi două săptămâni pentru a se adapta la variaţile de temperatură. 
 
Alis Grasu: Când variațiile de temperatură sunt mari de la o oră la alta, de la o zi la alta, de la zi la noapte, apare o agresiune asupra organismului, fiind obligat ca în timp foarte scurt să se adapteze la aceste variații mari de temperatură, de aceea, anumite persoane cu afecțiuni cronice au riscul de a li se acutiza simptomele din boala cronică, astfel încât ei trebuie să ia măsuri suplimentare de protecție în această perioadă. Grupele vulnerabile: sugari, copii mici, persoane cu dizabilități, persoane cu afecțiuni cronice, persoane de vârsta a treia, în intervalul 11:00-18:00 să nu străbată distanțe mari în căldura de afară, să nu facă efort fizic în soare, să nu facă sport în soare și nici expunere voluntară la soare, adică plajă.
 
Medicul mai spune că este important ca apa să fie consumată la temperatura camerei şi să se evite băuturile alcoolice şi cele cu cofeină, deoarece acestea deshidratează organismul.

Etichete caniculamedicisfaturi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live