Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA (PLANETA ALBASTRA) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

2 Iulie 2022
Vizualizari: 497
Comentează add

Sfârşitul de săptămână este unul marcat de atenționări meteorologice de caniculă și disconfort termic.

Sfârşitul de săptămână cu atenționări meteorologice de caniculă

-

Foto: Arhivă.

Realizator: Cristian Bâcâin - Sfârşitul de săptămână este unul marcat de atenționări meteorologice de caniculă și disconfort termic. Peste o oră, zonele joase din vestul, sudul și estul țării vor intra sub cod galben, valabil până mâine seară. Autorităţile au deschis deja corturi anticaniculă, iar medicii atrag atenția că persoanele vârstnice, cei cu diferite afecțiuni și copiii sunt cei mai expuși leșinului și insolaţiei în această perioadă cu soare puternic și disconfort termic accentuat.

În construcții, agricultură și în alte sectoare care implică desfășurarea de activități un timp îndelungat în soarele dogoritor, oamenii spun că fac faţă cu greu temperaturilor caniculare.
-: E greu. Transpirăm, bem apă, ce să facem. La 5:30, la 6:00 îi dăm bătaie. Cand se încălzeşte, fugim acasă. De la 11:00, la 12:00 încolo, când nu se mai poate.
-: Cam greu, dar trebuie să facem, că nu avem încotro. Trebuie să mergem înainte. Mai bem apă, mai ne băgăm la umbră, că astea sunt vechi...utilajele. Cu uşile deschise, ce să facem?

Realizator: Autoritățile amintesc că în această perioadă angajatorii sunt obligați să le asigure salariaților condiții minime pentru menținerea stării de sănătate, intensitatea activităților fizice trebuie redusă, spațiile de muncă trebuie să fie ventilate, pauzele prelungite și pe durata unei ture fiecare persoană trebuie să beneficieze de 2-4 litri de apă.


Etichete (ii)caniculaweekend

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live