Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Ianuarie 2020
Vizualizari: 1517
Comentează add

Creştinii ortodocşi şi greco catolici îl sărbătoresc, marţi, pe Sfântul Ioan Botezătorul, ultimul proroc al Vechiului Testament.

Sfântul Ioan Botezătorul, ultimul proroc al Vechiului Testament

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Creştinii ortodocşi şi greco catolici îl sărbătoresc, marţi, pe Sfântul Ioan Botezătorul, ultimul proroc al Vechiului Testament.

Aproape două milioane de români îşi sărbătoresc onomastica.

Reporter Cristian Curte: "Văr de gradul 2 cu Iisus, pentru că Fecioara Maria şi Elisabeta, mama sa, erau verişoare primare, Ioan Botezătorul este cea mai importantă figură a Vechiului Testament, cinstită de creştini şi nu numai, pentru că pe Ioan îl respectă ca profet şi musulmanii.

Naşterea sa a fost vestită de un înger, iar viaţa şi-a dus-o de parcă nu ar fi avut trup, trăind în deşert, tot timpul hrănindu-se numai cu plante şi îmbrăcându-se într-o haină aspră din păr de cămilă.

Prorocul Ioan a practicat un botez al pocăinţei în apele Iordanului, botez prin care a trecut şi Hristos însuşi, moment celebrat la sărbătoarea de ieri.

După acest eveniment, Iisus începe să propovăduiască, iar misiunea lui Ioan, care îl recunoaşte drept Mesia, se încheie.

Va muri ca martir decapitat în cetatea Machaerus de regele Irod Antipa, pe care l-a mustrat că trăieşte cu cumnata sa.

Pentru toţi creştinii, Sfântul Proroc Ioan a rămas aşa cum l-a caracterizat Iisus însuşi "cel mai mare om născut din femeie".

De aceea, el va fi cinstit astăzi prin oficierea Sfintei Liturghii, o slujbă pe care postul nostru de radio România Cultural o va transmite în direct începând cu orele 10:00 de la Alba Iulia."


Etichete Sfântul IoanIoan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live