Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Decembrie 2015
Vizualizari: 838
Comentează add

Posturile de radio România Cultural şi Antena satelor transmit în direct, astăzi, liturghia de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, de la ora 10.00.

Sfântul Arhidiacon Ştefan, primul martir creştin

radiojurnal

În cea de-a treia zi de Crăciun, creştinii ortodocşi şi greco-catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Arhidiacon Ştefan.

El a fost acuzat de blasfemie de clericii evrei şi a fost omorât, devenind, astfel, Întâiul Martir al Mântuitorului, după cum a explicat pentru Radio Reşiţa părintele Sorin Valentin Popovici.

Sorin Valentin Popovici: Biserica noastră dreptmăritoare îl cinsteşte pe Sfântul Ştefan, primul mucenic condamnat la moarte de autorităţile iudaice din Ierusalim. El a fost unul dintre "cei şapte bărbaţi plin de Duhul Sfânt şi de înţelepciune" aleşi de apostoli pentru a împlini calitatea de diacon. Sfântul Ştefan a fost unul dintre ucenicii care l-au urmat pretutindeni pe Domnul Iisus Hristos, fiind direct la multe dintre faptele sale. Tuturor celor care poartă numele Sfântului Ştefan le dorim sănătate şi să îi ocrotescă în viaţă!

Posturile de radio România Cultural şi Antena satelor transmit în direct, astăzi, liturghia de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, de la ora 10.00


Etichete Sfântul Arhidiacon Ştefanprimul martir creştinpărintele Sorin Valentin PopoviciRomânia CulturalAntena satelorCatedrala Patriarhală din Bucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live