Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Marchiş, Maramureş

18 Ianuarie 2020
Vizualizari: 584
Comentează add

în Maramureș, datorită temperaturilor scăzute aproape de ger, s-a reușit din timp producerea de zăpadă artificială consistentă. În Banat, „sezonul e aproape mort”.

Sezonul de schi, întreținut artificial

adrian-marchis-maramures

Foto: Arhivă/ Adrian Marchis.

Se anunţă un sfârşit de săptămână aglomerat pe pârtiile de la Şuior şi Cavnic din Maramureş.

Condiţiile de schi sunt foarte bune nu pentru că ar fi nins, ci pentru că instalaţiile de zăpadă artificială au funcţionat fără oprire.

În lipsa zăpezii naturale, pe pârtiile din Maramureș se schiază în condiții foarte bune.

Datorită temperaturilor scăzute aproape de ger s-a reușit din timp producerea de zăpadă artificială consistentă.

Astfel că, pe suprafețele schiabile, grosimea zăpezii este între 30 și 40 de cm la Şuior, între 40 și 50 de cm la Cavnic și sunt bine nivelate seară de seară, iar instalațiile pe cablu și de iluminat funcționează până la ora 21:00.

Atât în stațiunea Şuior, cât și la Cavnic locurile de cazare din hoteluri și cabane sunt ocupate la capacitate maximă de turiști din diferite județe ale țării, dar și turiști veniți din Ungaria.

În alte staţiuni însă nu au fost suficiente instalaţiile de zăpadă artificială, iar proprietarii de pensiuni sunt trişti.

Pe Muntele Mic, din sud-vestul ţării, sezonul de schi este aproape mort. Aşa că nici turişti nu prea sunt în staţiunea considerată perla Banatului, spune Romeo Dunca, unul dintre proprietarii de pensiuni din zona. 

Romeo Dunca: Sezonul e foarte prost, în sensul că nu avem zăpadă naturală destulă. E frumos, dar nu avem zăpadă. În consecinţă, plângem şi aşteptăm să vină ninsorile. Aşa iarnă nu am mai avut. Noi am deschis câteva zile, a fost deschis, dar s-a încălzit un pic şi, nefiind zăpadă naturală suficientă, n-am mai putut să schiem.

Situaţia este diferită pe Semenic, unde iubitorii de schi au toate pîrtiile acoperite cu zapadă naturală sau artificială.


Etichete partiiMaramureşBanat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live