Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

28 August 2015
Vizualizari: 977
Comentează add

Utilizarea năvoadelor pentru pescuit în Delta Dunării va fi interzisă luna viitoare pentru a proteja resursele de peşte.

Sezonul de pescuit cu năvodul în Deltă va fi deschis din 1 octombrie

irinel-calin-tulcea

Delta Dunării. Foto: ddbra.ro.

Utilizarea năvoadelor pentru pescuit în Delta Dunării şi în lunca inundabilă a fluviului va fi interzisă luna viitoare - a decis Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării - pentru a proteja resursele de peşte, afectate de nivelul scăzut al fluviului, în condiţiile secetei din această vară.

Astfel, deschiderea sezonului de pescuit cu năvoadele în Deltă va fi amânată până la 1 octombrie.

Decizia de amânare a pescuitului cu năvodul a fost luată de guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării ca urmare a punctului de vedere emis de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Dunării, care a considerat că utilizarea acestor unelte în activitatea de pescuit comercial ar putea avea un impact negativ asupra biodiversităţii după o vară secetoasă.

Pescuitul cu năvodul era interzis până la 1 octombrie doar în Complexul Razim-Sinoe, iar în alte zone ale deltei sunt foarte puţini pescari care mai folosesc aceste unelte de pescuit.  

Mircea Pascale, preşedintele Asociaţiei de Pescari de pe lacul Razem: ”Cu năvoadele este un pescuit profesional, selectiv, foarte greu, cel puţin în Complexul Razim-Sinoe se face atunci când speciile de peşte încep să se grupeze şi este bine că şi în celelalte bazine piscicole se face pescuit la 1 octombrie”.  

Decizia luată de guvernatorul rezervaţiei modifică un ordin de ministru dat la începutul anului, prin care pescuitul cu năvodul ar fi fost permis începând cu data de 1 septembrie.


Etichete sezon de pescuit cu năvodul în Delta DunăriiamânareAdministraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live