Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Decembrie 2016
Vizualizari: 969
Comentează add

Sevil Shhaideh este propunerea de premier înaintată preşedintelui Klaus Iohannis de coaliţia PSD-ALDE.

Sevil Shhaideh, premierul propus de coaliţia PSD-ALDE

radiojurnal

Sevil Shhaideh, premierul propus de coaliţia PSD-ALDE

Sevil Shhaideh este propunerea de premier înaintată preşedintelui Klaus Iohannis de coaliţia PSD-ALDE.

După consultările care vor continua mâine la Cotroceni cu PMP şi minorităţile naţionale, şeful statului ar urma să anunţe dacă acceptă această propunere. 

Preşedintele PSD, Livu Dragnea, are încredere totală în Sevil Shhaideh pe care împreună cu ALDE a propus-o pentru funcţia de prim-ministru la consultările cu şeful statului.

El a susţiut că dacă preşedintele Klaus Iohannis va respinge propunerea sa nu va face o altă nominalizare. 

Liviu Dragnea: ”Această propunere din partea mea este şi un mesaj puternic pe care-l transmit tuturor cetăţenilor României că-mi asum întreaga responsabilitate pentru activitatea guvernamentală şi pentru punerea în aplicare a acestui program”. 

UDMR nu a venit cu un nume de premier şi va vota în parlament propunerea PSD-ALDE. 

Kelemen Hunor: ”Dacă va fi desemnată persoana propusă de coaliţia PSD-ALDE conform înţelegerii noastre vom vota.

”Sigur, aşteptăm şi programul de guvernare, dar aşa cum ştim noi nu vor fi surprize în programul de guvernare”. 

Liberalii sunt de părere ca propunerea PSD-ALDE arată obsesia pentru control a lui Liviu Dragnea.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat că PSD avea resurse de oameni care să-şi asume o viziune de dezvoltare a României. 

Raluca Turcan: ”Eu cred că este un semnal nefavorabil pentru mediul economic, pentru întreprinzători, este un semnal că partea de creştere a taxelor şi impozitelor va fi din nefericire aplicată”. 

Liderul USR, Nicuşor Dan, consideră că Liviu Dragnea va fi cel care va conduce guvernul printr-un interpus în condiţiile în care Sevil Shhaideh nu are anvergura necesară pentru poziţia de prim-ministru. 

Nicuşor Dan: ”Nu o să votăm un astfel de guvern, o să facem opoziţie în parlament, o să fim foarte atenţi să respectăm ceea ce am promis alegătorilor care ne-au votat, onestitate, transparenţă, respectarea legii”. 

Mâine sunt aşteptaţi la consultări reprezentanţii PMP şi ai Grupului minorităţilor naţionale. Se aşteaptă, de asemenea, ca preşedintele Klaus Iohannis să anunţe dacă acceptă propunerea ca Sevil Shhaideh să ocupe funcţia de prim-ministru al României. 

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE şi UDMR au semnat astăzi un protocol de colaborare parlamentară pentru următorii patru ani.

Cele trei formaţiuni se angajează să aibă consultări şi să susţină în comun iniţiative legislative, iar UDMR să sprijine proiectele propuse de guvern.  

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, spune că acordul de colaborare cu UDMR asigură stabilitatea necesară realizării obiectivelor stabilite în programul de guvernare. 

Liviu Dragnea: ”Ne interesează foarte mult o majoritate parlamentară stabilă care să ne asigure o stabilitate politică şi o stabilitate macroeconomică pentru a reuşi să generăm o creştere economică sustenabilă care să înceapă să se vadă în mod serios în buzunarele românilor”. 

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat că Uniunea este interestă de rezolvarea relaţiilor dintre majoritate şi minoritate şi de a da parlamentului un rol important în perioada următoare. 

Kelemen Hunor: ”Fară un parlament puternic nu există un stat funcţional din punct de vedere al valorilor democratice şi noi suntem convinşi că în acest moment rolul parlamentului trebuie întărit.”


Etichete Sevil Shhaidehpremierul propus de coaliţia PSD-ALDEKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live