Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

18 Iunie 2014
Vizualizari: 945
Comentează add

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL au anunţat că vor sesiza Curtea Constituţională în legătură cu modul în care s-au împărţit posturile în CA al SRR şi în Consiliul ASF.

Sesizări ale PNL şi PDL la Curtea Constituţională

-

Parlamentul României. Foto: Arhivă.

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL au anunţat astăzi că vor sesiza Curtea Constituţională în legătură cu modul în care s-au împărţit posturile în Consiliul de Administraţie al Radioului Public şi în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Parlamentarii opoziţiei vor contesta şi proiectul de lege privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare.

Liberalul Theodor Nicolescu susţine că acest document susţine legislativ adoptat ieri de Parlament nu respectă, între altele, principiul bicameralismului.

"Avem domenii care nici măcar nu au trecut în dezbatere la Senat, cum ar fi acela privind înstrăinărea unor acţiuni deţinute de Ministerul Economiei prin Departamentul pentru energie, cu titlu gratuit către autorităţile locale.

"Avem şi nişte chestiuni de interpretare a Constituţiei pe viitor în ceea ce priveşte legea de abilitare.

"Încercăm să cerem Curţii să definească ce s-ar înţelege prin articolul unde se spune că legea de abilitare trebuie să prevadă domeniul de reglementare", a afirmat Theodor Nicolescu.


Etichete PNLPDLParlamentSRRASFguvernordonanţevacanţă parlamentară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live