Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

30 Iunie 2017
Vizualizari: 1325
Comentează add

Printre legile adoptate sunt legile bugetului, salarizării personalului bugetar, creşterea salariului minim, eliminarea impozitului pentru pensiile sub 2.000 de lei şi altele

Sesiunea de vară a Parlamentului a luat sfârşit

iulia-gherman

  Foto: Arhivă - cdep.ro.

Senatorii şi deputaţii şi-au încheiat astăzi activitatea în plen, în cadrul sesiunii de vară a Parlamentului. În aceste cinci luni, aleşii au adoptat mai multe măsuri cu impact asupra veniturilor populaţiei, dar au votat şi proiecte care reglementează activitatea legislativă.

Redactorul RRA Iulia Gherman transmite că în primele zile ale lunii ianuarie, Camera Deputaţilor reunită în sesiune extraordinară a adoptat în calitate de for decizional legea care prevede eliminarea impozitului de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei şi a plăţii contribuţiilor de sănătate pentru toţi pensionarii.

A urmat aprobarea de către legislativ a legilor privind bugetul de stat şi bugetul asigurarilor sociale. Documentele stabilesc o creştere economică de 5,2% şi un deficit sub trei procente, pentru anul în curs.

O altă lege adoptată în această sesiune parlamentară este cea a salarizării, care prevede că de la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului cu 25%, iar de la 1 martie profesorii şi medicii vor primi în plus diferenţa de bani promisă iniţial pentru a doua parte a acestui an.

Pe agenda Parlamentului s-a aflat şi Legea privind asigurările pentru răspunderea civilă auto. Aceasta introduce un tarif de referinţă pentru poliţele RCA stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi la care se vor raporta asiguratorii pentru a stabili preţurile.

Potrivit documentului legislativ, se menţine obligaţia de a încheia o poliţă RCA înainte de înmatricularea maşinii. Parlamentarii au aprobat totodată modificarea prin lege a Statutului deputaţilor şi senatorilor, astfel încât o comisie de anchetă să  îşi poată desfăşura activitatea chiar dacă Parchetul a demarat în paralel o investigaţie penală pe aceeaşi temă.

Pe baza documentului legislativ, toate persoanele invitate de respectiva comisie parlamentară sunt obligate să vină la audieri, inclusiv magistraţii.


Etichete Parlamentulsesiunea de varălegile adoptate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live