Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

2 Septembrie 2019
Vizualizari: 434
Comentează add

Sesiunea de toamnă a Parlamentului

catalin-purcaru

Foto Arhiva/ Agerpres

Astăzi, începe sesiunea de toamnă a Parlamentului. Este de aşteptat ca dezbaterile să fie dominate de moţiunea de cenzură, promisă de opoziţie, în spatele căreia s-ar putea grupa PNL, USR, UDMR, PMP, PRO România, dar şi fostul aliat al PSD-ului la guvernare, ALDE.

Premierul Viorica Dăncilă spune că se va întâlni astăzi cu parlamentarii din grupul minorităţilor naţionale, altele decât UDMR, şi avea apoi o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. Cătălin Purcaru explică.

Reporter: A doua sesiune ordinară a parlamentului din acest an va fi marcată de o moțiune de cenzură, pe care liberalii au anunțat că o vor depune împotriva Cabinetului Dăncilă.

Președintele PNL, Ludovic Orban, afirma recent că este extrem de dificil să fie creată o majoritate parlamentară cu actuala structură a legislativului, iar, dacă moțiunea de cenzură va trece, se impun alegerile anticipate.

În schimb, social-democrații nu dau nici o șansă acestui demers să treacă de parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că nu există alternativă la actuala guvernare. Pe agenda parlamentarilor ar urma să se afle o serie de inițiative legislative, între care abrogarea sau modificarea Legii recursului compensatoriu, modificările la legislație adopțiilor sau Legea vaccinării.

Totodată, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin adoptat de Senat se află în această săptămână pe ordinea de zi la vot final în plenul Camerei Deputaților.

 


Etichete parlamentsesiunemotiune de cenzura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live