Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Iunie 2019
Vizualizari: 1220
Comentează add

Sesiune plenară privind rezultatele preşedinţiei României la Consiliul UE

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Viitorul Europei şi rezultatele preşedinţiei române a Consiliului UE sunt discutate la Bucureşti de parlamentari din statele comunitare.

Dezbaterile au loc în cadrul sesiunii plenare a celei de-a 61-a conferinţe a organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii din ţările membre.

În dechiderea sesiunii, premierul Viorica Dăncilă a insistat pe ataşmentul european dovedit de România pe perioada președinției sale la Consiliul Uniunii Europene. Premierul a explicat că țara noastră a reușit să încheie dosare complicate, care erau blocate la momentul preluării mandatului.

Viorica Dăncilă: Am reușit să obținem consensul tuturor statelor membre pe dosare precum cel referitor la asigurarea securității energetice europene și crearea unui mediu economic mai sigur. Au fost adoptate în ultimele două luni 56 de concluzii ale Consiliului în domenii precum relațiile externe ale Uniunii Europene, combaterea terorismului, schimbările climatice, educația, strategiile regionale sau politica industrială.

Reporter: Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a declarat că după şase luni dense de lucru pe dosare legislative și nonlegislative, România poate spune că și-a îndeplinit mandatul și obiectivele pe care și le-a propus, menţinându-şi în acelaşi timp statutul de mediator neutru.

George Ciamba: Pentru România, practic, prezidarea Consiliului și a formatelor Consiliului, formațiunilor Consiliului, a reprezentat, de fapt, statuarea faptului că este membru deplin al Uniunii Europene. Dacă nu ai prezidat niciodată masa Consiliului, este foarte greu să zici că înţelegi dinamica proceselor de integrare europeană.

Reporter: Reuniunea plenară de la București încheie dimensiunea parlamentară a preşedinţiei României la Consiliul UE./lcoman/asalar

 


Etichete presedintia romaniei la consiliul ueSesiune plenară privind rezultatele preşedinţiei României la Consiliul UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live