Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

1 Iulie 2019
Vizualizari: 553
Comentează add

Parlamentul se reuneşte, de luni, într-o sesiune extraordinară de o săptămână, pentru adoptarea modificărilor la legislaţia electorală.

Sesiune parlamentară extraordinară

florin-lepadatu

  Foto arhivă

Parlamentul se reuneşte, de luni, într-o sesiune extraordinară de o săptămână, pentru adoptarea modificărilor la legislaţia electorală.

Pe agendă se află şi numirea unor membri în Consiliul de administraţie al BNR şi al Consiliului fiscal, precum şi desemnarea preşedintelui CNA.

Reporter Iulia Gherman: "Modificările aduse Legii privind alegerile prezidenţiale au fost avizate favorabil de Comisia parlamentară specială, pe baza propunerilor formulate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Documentul stabileşte că românii din diaspora pot folosi, la alegerile prezidenţiale, votul clasic, votul prin corespondenţă şi cel anticipat, care se va desfăşura pe o perioadă de trei zile - vineri, sâmbătă şi duminică.

Proiectul de lege precizează că în diaspora, în ultima zi de vot, duminică, alegătorii care se află la sediul secţiei de votare sau aşteaptă la rând îşi pot exercita dreptul la vot şi după ora 21:00, dar nu mai târziu de ora 24:00.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică, a făcut precizări privind votul prin corespondenţă, aplicat la alegerile prezidenţiale.

Florin Mituleţu-Buică: "Vorbim la acest moment de un singur buletin de vot, care va fi utilizat în turul întâi, iar la votul prin corespondenţă, pentru a nu pune în dificultate cetăţeanul să îşi printeze buletinul de vot sau cineva să îi dea cu dedicaţie acest buletin de vot, va primi acelaşi format al buletinului de vot pentru turul întâi, cu acelaşi număr de pagini, în aceeaşi formă, doar că va scrie pe el "turul întâi - vot prin corespondenţă", "turul al doilea - vot prin corespondenţă"."

Modificările la Legea electorală vor fi dezbătute mai întâi de Senat, iar miercuri, cel mai probabil, se aşteaptă un vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Tot miercuri, plenul reunit al Parlamentului are programată o şedinţă pentru numirea membrilor din Consiliul de Administraţie al BNR, al Consiliului fiscal şi pentru desemnarea preşedintelui CNA."


Etichete Camera DeputaţilorParlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live