Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

20 Iunie 2013
Vizualizari: 1022
Comentează add

Ministrul justiţiei spune că va cere organizarea unei sesiuni extraordinare dacă nu vor fi terminate la timp dezbaterile privind aplicarea Codurilor Penal şi de Procedură Penală.

Sesiune extraordinară pentru Coduri "la începutul lunii iulie"

madalina-verman

Foto arhivă.

Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, va cere Camerei Deputaţilor organizarea unei sesiuni extraordinare la începutul lunii iulie, dacă în două săptămâni nu vor fi finalizate dezbaterile parlamentare privind legile de punere în aplicare a Codului Penal şi a celui de procedură penală.

Acesta a motivat demersul său de necesitatea respectării angajamentului luat faţă de oficialii europeni ca, la 1 februarie 2014, aceste Coduri să intre în vigoare.

Robert Cazanciuc a pledat, în cadrul unei conferinţe de presă, pentru eliminarea competenţei Instanţei Supreme de a judeca dosarele în care sunt vizaţi demnitarii.

"Practic, aici nu este vorba decât de încercarea Înaltei Curţi de a reveni, ceea ce este şi prin denumire, o Curte de Casaţie şi anume de a reduce treptat judecata, în primă instanţă, pentru orice categorie profesională, orice formă de demnitate şi să se concentreze pe ce înseamnă unificarea practicii.

"După cum aţi văzut şi în ultimul timp, au fost probleme legate de încărcarea Înaltei Curţi, legate de numărul foarte mare de cauze judecate în primă înstanţă, date de competenţa, după persoană, dar şi datorită conexiunilor din anumite cauze.

"Şi aşa am ajuns să judecăm la Înalta Curte, oameni care n-au nicio legatură cu nicio categorie profesională din cele prevăzute de lege a fi judecate în instanţă", spune Robert Cazanciuc.

Ministrul justiţiei a susţinut că este de acord şi cu eliminarea acordării pensiilor speciale magistraţilor care au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie.


Etichete Robert CazanciucCod Penalsesiunejustiţieprocesmagistraţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live