Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Tănase

8 Octombrie 2013
Vizualizari: 956
Comentează add

În plenul Camerei Deputaţilor are loc sesiunea dedicată zilei comemorative a victimelor Holocaustului din România.

Sesiune dedicată zilei victimelor Holocaustului din România

ioana-tanase

Memorialul Yad Vashem din Ierusalim. Foto: Arhivă Reuters.

În plenul Camerei Deputaţilor are loc sesiunea dedicată zilei comemorative a victimelor Holocaustului din România, în contextul în care se împlinesc 72 de ani de la deportarea evreilor români în Transnistria.

La începutul sesiunii anuale speciale dedicate zilei comemorative a victimelor Holocaustului din  România, deputaţii au ţinut un moment de reculegere în memoria evreilor care au pierit în acest tragic moment din istorie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a militat pentru respectarea democraţiei şi a egalităţii de şanse, afirmând că un eveniment precum Holocaustul nu trebuie să se mai repete vreodată în istorie.

72 de ani au trecut de când evreii din România celui de-Al doilea Război Mondial - circa 195.000 de cetăţeni - au fost deportaţi în Transnistria. Au rămas în viaţă puţin sub 50.000.

Totalul victimelor Holocaustului se ridică la aproximativ şase milioane de evrei din lume.

La sesiune de astăzi participă şi ambasadorul statului Israel în România, Dan Ben - Eliezer, care a afirmat că guvernele şi cetăţenii din toată lumea trebuie să lupte împotriva rasismului, a xenofobiei şi a antisemitismului.

El a mai spus că studiul Holocaustului ar trebui introdus în şcoli, pentru a educa generaţiile tinere în spiritul toleranţei şi al păcii.

Sesiunea dedicată zilei comemorative a victimelor Holocaustului din România este transmisă Live Video pe site-ul politicaromaneasca.ro 


Etichete HolocaustCamera Deputaţilorevrei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live