Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

14 Mai 2019
Vizualizari: 1139
Comentează add

Facebook a cerut utilizatorilor serviciului de mesagerie WhatsApp să îşi instaleze cea mai recentă versiune a acestuia, după descoperirea unui program spion.

Serviciul WhatsApp, atacat cu un program spion sofisticat

rador

Facebook a cerut utilizatorilor serviciului de mesagerie WhatsApp să îşi instaleze cea mai recentă versiune a acestuia, după descoperirea unui program spion care putea monitoriza apelurile, transmite BBC.

Compania a confirmat faptul că în urmă cu zece zile a descoperit programul de urmărire realizat de o companie israeliană, care era transmis telefoanelor prin intermediul unor apeluri pe WhatsApp.

Facebook a anunţat că tehnologia de supraveghere era folosită mai ales pentru a spiona apelurile avocaţilor specializaţi în apărarea drepturilor omului.

O reprezentantă a Amnesty International, Dana Ingleton, a declarat: "Este un program de urmărire foarte eficient, care dacă este instalat în telefonul cuiva practic preia controlul asupra dispozitivului. Poate vedea mesajele, poate vedea contactele, poate activa camera foto. Ştim că guvernele achiziţionează astfel de programe pentru a contracara terorismul, însă ştim totodată că şi anumite guverne acţionează atroce şi le cumpără, pentru a-i urmări pe activiştii pentru drepturile omului".

Serviciul de mesagerie WhatsApp a remediat vulnerabilitatea.


Etichete Facebookvulnerabilitatea serviciuluiWhatsAppprogram spionapelurimonitorizareisraelcamera foto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live