Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1120
Comentează add

În condiţiile în care temperaturile au scăzut foarte mult, peste 1.200 de bucureşteni au avut nevoie de îngrijiri medicale, jumătate fiind cazuri grave şi foarte grave.

Serviciul de Ambulanţă din Bucureşti, intens solicitat în ultimele zile

radiojurnal

Foto: bucurestifm.ro.

În condiţiile în care temperaturile au scăzut foarte mult, peste 1.200 de bucureşteni au avut nevoie de îngrijiri medicale, jumătate fiind cazuri grave şi foarte grave.

Şi numărul persoanelor fără adăpost care au fost transportate la centrele primăriilor a crescut foarte mult, a precizat pentru Radio România Actualităţi directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

"640 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi de codul galben. S-au înregistrat un număr de 18 suspiciuni de fracturi, luxaţii, entorse. Au fost transportate la adăposturile Primăriei Generale şi la adăposturile primăriilor de sector un număr de 40 de persoane", a spus medicul Alis Grasu.

Medicii le recomandă persoanelor vârstnice şi celor cu afecţiuni cardiace să evite să iasă din casă în zilele geroase, mai ales dimineaţa şi seara, iar dacă sunt nevoite să se deplaseze, să îşi protejeze faţa şi mâinile pentru a împiedica pierderile de căldură.

Nu este recomandat nici consumul de alcool, întrucât falsa senzaţie de încălzire a corpului indusă de acesta poate duce la hipotermie şi degerături. 


Etichete Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfovmedicul Alis Grasuintervenţiiurgenţerecomandări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live