Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

16 Octombrie 2016
Vizualizari: 1086
Comentează add

Pentru Delta Dunării există deja un buget prealocat de peste 1 miliard de euro, dar ghidurile de finanţare se întocmesc abia acum.

Serviciile şi turismul - domenii cu mare potenţial în Tulcea

irinel-calin-tulcea

Foto: Arhivă/Irinel Călin.

Serviciile şi turismul sunt principalele domenii care prezintă un foarte mare potenţial de investiţii în judeţul Tulcea, spun specialiştii care au participat în aceste zile la un simpozion de specialitate.

Pentru Delta Dunării există deja un buget prealocat de peste 1 miliard de euro, dar ghidurile de finanţare se întocmesc abia acum.

Strategia integrată de dezvoltare a Deltei Dunării, recent adoptată de Guvern, şi o prealocare de peste 1 miliard de euro cu care va fi implementată această strategie, prin Instrumentul teritorial de investiţii, a provocat la sfârşitul acestei săptămâni un simpozion pentru oamenii de afaceri tulceni.

Consultantul Ion Radu este de părere că autorităţile locale trebuie să dea credit şi mediului de afaceri pentru o dezvoltare sustenabilă. 

Ion Radu: "Este o zonă cu mare potenţial, însă dinamica mediului economic nu este foarte mare. Important este ca fiecare să înţeleagă că trebuie să dezvolte /mediul/ economic.

"Este singura sursă sustenabilă pentru dezvoltare locală". 

Dacă până acum, investiţiile private cu fonduri europene au vizat în special agricultura şi turismul, pentru viitor, altele sunt preocupările oamenilor de afaceri tulceni. 

Valentin Spiru: "Mâine probabil că voi depune un proiect de finanţare pe Fondul de Mediu. E vorba de proiectul de creare a infrastructurii de staţii de încărcare maşini electrice", a declarat Valentin Spiru, preşedintele Asociaţiei Patronilor din Tulcea.

Numai pe axa de finanţare privind tranziţia către o economie cu emisii scăzute de carbon, teritoriul Deltei Dunării are o prealocare de peste 100 de milioane de euro.
 


Etichete serviciiturismTulceaDelta Dunăriifinanţare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live