Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

24 August 2013
Vizualizari: 1348
Comentează add

Potrivit lui Raed Arafat, cele mai importante efecte ale reorganizãrii vor fi scurtarea timpului de reacție și finanțarea corespunzãtoare.

Serviciile județene de ambulanțã vor deveni "centre regionale"

raul-matis-targu-mures

Foto Arhivă.

Serviciile județene de ambulanțã vor fi reorganizate în centre regionale - a anunțat astãzi, într-o conferințã de presã susținutã la Târgu-Mureș, secretarul de stat în Ministerul Sãnãtãții, Raed Arafat.
 
Potrivit acestuia, cele mai importante efecte ale reorganizãrii vor fi scurtarea timpului de reacție și finanțarea corespunzãtoare a Serviciilor de Ambulanțã din țarã.
 
"Primul lucru pe care o sã-l vedem ca un impact este ștergerea totalã a limitelor administrative în interiorul fiecãrei regiuni, ceea ce înseamnã cã nu o sã mai conteze ambulanța, dacã este dintr-un județ sau altul, ea va interveni dacã este cea mai aproape, indiferent din ce zonã administrativã va veni.
 
"Trecerea la bugetul de stat ne permite și mai ușor acum sa finanțãm acest lucru, pentru cã nu mai este legatã de Casele județene", a adăugat secretarul de stat.
 
Raed Arafat a mai precizat cã, în urma reorganizãrii Serviciilor de Ambulanțã, vor rezulta opt servicii regionale, dintre care unul existã deja.
 
Este vorba despre Serviciul București-Ilfov, înființat în 2011, pe care secretarul de stat l-a dat drept exemplu de bunã practicã.
 
Raed Arafat a spus cã activitatea dispeceratului integrat 112 nu va fi afectatã de aceste schimbãri.
 
Reorganizarea va avea loc în baza unui proiect de hotarâre de guvern, care se aflã în dezbatere publicã pânã la 22 septembrie.

Etichete ambulanțăcentre regionaleRaed Arafat,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live