Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 August 2022
Vizualizari: 195
Comentează add

Serie de explozii în zona unei baze militare aeriene ruse din Crimeea.

Serie de explozii în zona unei baze militare aeriene ruse din Crimeea

florin-lepadatu

Foto arhivă

RADOR  - Mai multe explozii s-au produs marţi în zona unei baze militare aeriene ruse din Crimeea.

Imaginile postate pe media sociale arată cum coloane uriaşe de fum se ridică din apropierea bazei militare aeriene de la Novofedorivka, pe coasta vestică a Crimeei.

Oleg Kriucikov, consilier al administraţiei regiunii Crimeea, a confirmat că mai multe explozii s-au produs lângă localitatea Novofedorivka.

"Până acum, nu pot confirma decât că au avut loc mai multe explozii în zona Novofedorivka. Cer tuturor să aştepte mesajele oficiale şi să nu producă versiuni", a declarat pe canalul Telegram Oleg Kriucikov.

Agenţia rusă de ştiri RIA Novosti relatează că exploziile au fost cauzate de detonarea muniţiei de aviaţie.

"În jurul orei 3:20 pm, ora locală, mai multe muniţii de aviaţie au fost detonate pe teritoriul bazei aeriene ”Saki” de lângă localitatea Novofedorivka, în zona de depozitare a bazei", se arată într-un comunicat al ministerului rus al apărării, citat de RIA Novosti.

Presa oficială rusă, citând ministerul rus al apărării, a relatat că nu s-au înregistrat răniţi, iar echipamentul de aviaţie de la baza aeriană nu a fost avariat.

Separat, liderul aşa-numitei Republici Crimeea, Serghei Aksenov, a declarat că a efectuat o vizită la locul incidentului şi că "circumstanţele producerii acestuia urmează să fie clarificate".

Mai multe ambulanţe aeropurtate şi echipaje au fost trimise la locul exploziilor, informează ministerul regional al sănătăţii.

Partea ucraineană nu a transmis nicio informaţie legată de un eventual atac în zonă.

Anterior, Ucraina a anunţat că a lansat un atac la cea mai mare distanţă de până acum în interiorul regiunilor ocupate de Rusia, în apropiere de Crimeea, transmite CNN.


Etichete crimeea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live