Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Martie 2015
Vizualizari: 976
Comentează add

În 20 de episoade publicate zilnic, începând din 3 martie, Rador vă propune să cunoaşteţi 20 de femei remarcabile ale secolului XX, care merită să rămână în memoria colectivă.

Serialul lunii martie la Rador este dedicat femeilor: "Ea…”

radiojurnal

În 20 de episoade publicate zilnic, începând de mâine 3 martie, Rador vă propune să cunoaşteţi 20 de femei remarcabile ale secolului XX, care merită să rămână în memoria colectivă.

Portretele lor s-au păstrat în Arhiva de istorie orală a SRR: sunt interviuri cu şi despre ele.

Provenite din medii sociale şi culturale diferite, fie că au sprijinit bărbaţi de seamă, fie că au avut ele însele cariere strălucite, ori că au înfruntat teroarea şi umilinţa, toate au o trăsătură comună: sunt reprezentative pentru femeia puternică, femeia conştientă de sine, femeia profund responsabilă de acţiunile sale.

În cele 20 de episoade, veţi descoperi femei din elita începutului de secol XX, aviatoare, activiste, femei deportate pe criterii etnice, miniştri, femei care au născut în închisoare sau în ascunzători în munte, colectiviste, oameni de ştiinţă, actriţe. Sunt 20 de chipuri fascinante ale istoriei care s-a scurs în 80 de ani.

Serial realizat de Silvia Iliescu.


Etichete femeiserialul lunii martieRadorArhiva de istorie orală a SRR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live