Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

27 Septembrie 2019
Vizualizari: 773
Comentează add

Consilierul prezidenţial Sergiu Nistor a fost decorat, miercuri, cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer.

Sergiu Nistor, decorat cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer

radio-romania-actualitati

Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România (dr) și domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar (stg). Foto: Ambasada Franței la București.

Domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, a fost distins cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Comandor, de către doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi,  26 septembrie, la Reședința Franței.

 „André Malraux spunea că Ordinul Artelor și Literelor este « respectat și a invidiat de artiști,  scriitori, creatori ». Conferindu-vă astăzi însemnele de comandor, Franța dorește să marcheze respectul și profunda recunoștință pe care vi le poartă.  Prin acest înalt grad, Franța dorește să asocieze numele dumneavoastră cu numele unor artiști și scriitori, dar și ale unor arhitecți celebri precum Jean Nouvel sau Daniel Buren, care fac parte din cercul restrâns al comandorilor Ordinului Artelor și Literelor. (…) Stimate Sergiu Nistor, vă mulțumesc pentru că ați dat constant un impuls și o strălucire prezidențială echipei Sezonului Franța-România și vă mulțumesc pentru că astfel ați consolidat și mai mult legăturile dintre cele două țări ale noastre”, a declarat Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în discursul său.

 În discursul său de acceptare a acestei distincții, domnul Sergiu Nistor a vorbit despre dinamismul relației dintre Franța și România și a pus în valoare de succesul Sezonului Franța-România.

 „Lansat pe 27 noiembrie la Paris, cu trei zile înainte de Centenarul României Mari, Sezonul Franța-România a permis schimburi artistice, economice, lingvistice și universitare, care reprezintă dovada vitalității relației privilegiate între români și francezi și perspectivele sale promițătoare”.

 Domnul Sergiu Nistor este absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, unde, în prezent, este profesor la Departamentul de Istorie și Teorie a Arhitecturii şi Conservarea Patrimoniului. Este doctor în Arhitectură, specializarea restaurarea monumentelor istorice şi autor al numeroase proiecte, documentaţii, studii, cercetări, articole, conferinţe şi cărţi în acest domeniu. Are, de asemenea, atestarea de expert în domeniul restaurării monumentelor istorice.

 Din 2006 până în 2014 a fost Preşedintele Consiliului Internațional al Monumentelor și Siturilor (ICOMOS) România, organizaţie de expertiză mondială în domeniul monumentelor istorice recunoscută de UNESCO.

A ocupat diverse poziţii în administraţia publică centrală de specialitate: Director General al Patrimoniului (Ministerul Culturii, 1998-2000), Consilier al Ministrului Culturii (2005), Comisar al Guvernului României pentru Programul Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 (2005-2008), Secretar General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (2008-2009), Secretar de Stat (Ministerul Culturii, 2012). Totodată, domnul Nistor a elaborat legislaţia din domeniul protejării patrimoniului cultural din România. Domnul Sergiu Nistor a fost numit, în ianuarie 2015, Consilier Prezidențial al domnului Klaus Iohannis.

 A fost distins de Franţa cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler (2003) și, ulterior, în grad de Ofițer (2018) şi de România cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer (2004).


Etichete Sergiu NistorConsilier PrezidențialDepartamentul CulturăCulte şi Centenardistins cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de ComandorMichèle Ramisambasadorfrantaromania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live