Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

18 Ianuarie 2022
Vizualizari: 366
Comentează add

În Serbia este prezentă tulpina Omicron a virusului, la fel ca în majoritatea ţărilor. Se observă creşteri ale infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în Croaţia şi Slovenia.

Serbia: sunt anunţate în medie 12.000 cazuri cu COVID-19 zilnic

radio-romania-actualitati

  Foto: Arhivă.

În Serbia sunt anunţate în medie 12 mii de cazuri de contaminare cu COVID zilnic, şi multe dintre acestea se manifestă la copiii. Ne spune mai multe Loreta Bircean, de la Radio Novi Sad, Radioteleviziunea Voivodinei.


Loreta Bircean: La momentul de faţă în Serbia este prezentă tulpina Omicron a virusului COVID-19, precum în majoritatea ţărilor, tulpină care a adus la majorarea cazurilor de infectare şi agravarea situaţiei epidemice în raport cu luna decembrie. De la începutul anului şi până în prezent a crescut numărul de infectaţi, zilnic fiind câte 12 mii de contaminări, dar ceea ce este pozitiv este că scade numărul deceselor. Conform ultimelor date, au fost confirmate 11.248 de persoane infectate din 25.323 de eşantioane testate, iar 26 de persoane au decedat. Medicii avertizează că în rândul persoanelor spitalizate domină nevaccinaţi, chiar mulţi tineri, apoi vaccinaţi sau persoanele care au trecut prin boală, însă scade numărul pacienţilor aflaţi la ATI şi se recomandă vaccinarea tuturor pentru a evita consecinţe mai grave în caz de infectare. Deocamdată în Serbia sunt vaccinaţi 58% din cetăţeni. Tulpina Omicron se înregistraează cel mai mult la copii, astfel că pediatrie recomandă amânarea cursurilor în mod clasic şi organizarea acestora online. Dar, în pofida acestor recomandări, copiii au revenit astăzi în bănci. În ceea ce priveşte intrarea în Serbia, cetăţenii străini au nevoie de un certificat COVID digital, eliberat de instituţiile competente ale statului din care vin şi care se află în sistemul digital al UE-COVID şi cu care Serbia are încheiat acord de recunoaştere a vaccinării, apoi de un test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore, din momentul intrării în ţară, precum şi adeverinţa de trecere prin boala COVID cu o valabilitate de 6 luni. În ceea ce priveşte regiunea, se observă o creştere a infectării lor cu virusul SARS-CoV-2 în Croaţia şi Slovenia.


Etichete serbia12.000 cazuri/zicroațiasloveniapandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live