Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

20 Decembrie 2017
Vizualizari: 664
Comentează add

Preşedintele sârb Alexander Vucic a declarat că preşedintele Vladimir Putin a acceptat ca Rusia să fie mediatorul în negocierile privind problema Kosovo

Serbia cere sprijinul Moscovei pentru integritatea teritorială a ţării

alexandru-beleavski-moscova

  Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučic. Foto: europeanwesternbalkans.com.

Preşedintele sârb Alexander Vucic a declarat la Moscova că preşedintele rus Vladimir Putin a acceptat ca Rusia să fie mediator în negocierile cu Pristina, dacă albanezii vor apela la medierea SUA. Vucic speră în continuare în sprijinul Moscovei pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Serbiei.

Corespondentul RRA Alexandru Beleavschi, transmite că preşedintele Serbiei, Alexander Vucic, care îşi continuă vizita la Moscova, a declarat după întâlnirea cu Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei, Camera Superiară a Parlamentului Rus, că în cursul convorbirilor sale de ieri i-a propus preşedintelui Vladimir Putin, iar liderul de la Kremlin a acceptat, ca Rusia să fie mediatorul în negocierile dintre Belgrad şi Pristina în legătură cu problema Kosovo, în cazul în care Pristina va cere medierea SUA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, pe de altă parte, a evitat astăzi să comenteze acest aspect, confirmând doar că problema Kosovo a fost abordată în cursul convorbirilor la vârf. 

În timpul declaraţiilor de presă de la finalul convorbirilor de ieri, liderul rus a declarat că problema Kosovo trebuie reglementată pe cale politică, prin dialog între Belgrad şi Pristina şi în conformitate cu Rezoluţia 1244 a Consiliului de Securitate, iar Moscova, care nu recunoaşte independenţa Kosovo, va susţine orice soluţie reciproc acceptabilă la care vor ajunge cele două părţi.

Vladimir Putin l-a asigurat pe Alexander Vucic că Rusia va susţine în continuare suveranitatea şi integritatea teritorială a Serbiei.


Etichete Alexander VucicVladimir PutinMoscovaproblema KosovoDimitri Peskov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live