Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

31 Ianuarie 2020
Vizualizari: 780
Comentează add

La Durău se schiază în condiţii "acceptabile", iar tunurile pentru zăpadă artificială funcţionează la capacitate maximă.

Serbările Zăpezii la Durău, județul Neamţ

geanina-buftea

 Pârtie. Foto: Arhivă / pixabay.com

Continuă ediţia a IV-a a Serbărilor Zăpezii la Durău. Weekendul trecut, peste 2.000 de persoane au petrecut clipe de neuitat la poalele muntelui Ceahlău.
 
Serbările Zăpezii se desfăşoară până pe 2 februarie, iar organizatorii se aşteaptă la un număr record de iubitori ai sporturilor de iarnă. În acest moment, la Durău se schiază în condiţii acceptabile, iar tunurile pentru zăpadă artificială funcţionează la capacitate maximă.
 
Pârtia Durău este ideală pentru săniuş şi schi, atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi. Situată la poalele muntelui Ceahlău, la o altitudine de 800 m, unde stratul de zăpadă este asigurat din decembrie până în martie, pârtia are o lungime de 406 m, o lăţime de minim 62 metri, o diferenţă de nivel de 35 metri şi un grad mediu de dificultate.
 
Sistemul de teleski a fost modernizat in decembrie 2018, având un teleski cu crose duble, cu o capacitate de transport de 1200 persoane/oră şi un teleski pentru începători. De asemenea, la pârtie este şi un Centru de închirieri echipamente de schi, sănii etc., cât şi cabane în stil vienez unde se pot servi băuturi şi gustări calde.
 
În perioada când pârtia este deschisă au loc numeroase evenimente, concursuri de schi şi săniuş, coborâri spectaculoase pe schiuri în slalom sau în viteză, jocuri de lumini laser, focuri de artificii şi muzică. Salvamontiştii sunt prezenţi în zonă, pârtia fiind monitorizată de specialiştii Serviciului Judeţean Salvamont Neamţ, care are sediul principal chiar în Durău.

Etichete Durăuzăpadăscchi.ski

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live