Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Miercuri, 25 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

19 Aprilie 2017
Vizualizari: 497
Comentează add

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat a fost nevoit să amâne discutarea legilor cu două săptămâni fiindcă Ministerul Justiţiei şi CSM nu şi-au trimis punctele de vedere

Şerban Nicolae nemulţumit de amânarea pachetului de legi ale Justiţiei

amalia-bojescu

 Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei Juridice din Senat Foto: Arhivă

La Comisia Juridică din Senat discuţiile pe marginea pachetului de legi din domeniul justiţiei, cele care aduc modificări la statututul judecătorilor şi al procurorilor, au fost amânate cu două săptămâni.

Senatorii au explicat că reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi cei ai CSM nu au transmis punctele de vedere solicitate. Reporter RRA Amalia Bojescu relatează că preşedintele Comisiei Juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, s-a arătat nemulţumit de această situaţie, mai ales că ministrul justiţiei, Tudorel Toader, declarase în urmă cu o lună că pachetul de legi va fi gata.

În aceste condiţii, senatorii jurişti au decis să-l cheme săptămâna viitoare, pe 25 aprilie, pe ministrul justiţiei, pentru a prezenta propunerile de modificare a legilor în acest domeniu.  

Şerban Nicolae: "Situaţia nu mai poate fi prelungită. Este totuşi inadmisibil să se lucreze de atâta vreme şi să nu ştim ce se va discuta. În timpul în care noi aşteptăm puncte de vedere, facem dezbateri, în sistemul judiciar din România se întâmplă lucruri!"

Pentru o amânare a dezbaterilor, s-a pronunţat şi senatorul PNL Alina Gorghiu. Ea este de părere că trebuie să se ţină cont de observaţiile instituţiilor abilitate, mai ales când este vorba de modificarea legislaţiei privind statutul judecătorilor.

Alina Gorghiu: "Ar fi păcat să fi fost deja consultate instanţele din România, Parchetele din România, cel puţin pe legile de organizare şi funcţionare, şi să nu ţinem cont de observaţiile venite de la aceste instituţii, aşa că v-aş propune să mai dăm un termen amânare, astfel încât să putem să beneficiem de propunerile sistemului şi să vedem pe urmă ce facem."

Senatorii jurişti au discutat şi despre proiectul legii privind graţierea, însă nu au formulat un raport, întrucât trebuie analizate datele venite din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

O nouă şedinţă a fost convocată pentru luni, 24 aprilie, când senatorii trebuie să decidă ce vor face cu acest proiect de lege, în condiţiile în care, pe data de 25 aprilie, la Senat este termenul de adoptare tacită.


Etichete Comisia Juridică din SenatŞerban NicolaeAlina GorghiuTudorel Toaderpachetul de legi ale Justiţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live